Orhangazi Hamamı Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

Orhangazi Hamamı Restore Edilecek

Orhangazi Hamamı Restore Edilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1972 yılında çıkan yangın ile harabeye dönen eski Orhangazi Hamamı’nın restore çalışmalarına başladı.

20.01.2015 19:44

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1972 yılında çıkan yangın ile harabeye dönen eski Orhangazi Hamamı'nın restore çalışmalarına başladı.

Orhangazi'de 19. yüzyılın başlarında yapılarak kullanılmaya başlanan ve 1972 yılında çıkan yangın ile harabeye dönen eski Orhangazi Hamamı için Büyükşehir düğmeye bastı. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Tarihi Kültürel Daire Başkanlığı Bursa bölgesinde tarihi ve kültürel miraslar listesine Orhangazi'de 19. yüzyılda yapılan eski hamamı da dahil etti. 70 metrekarelik hamamın restoresi için çalışmalara başlayan ekipler, dün levhalar asarak alanın restore edileceğini duyurdu. Yapımındaki amaçlarının tarihi hamamı hayata döndürerek sergi salonu yapmak olduğunu dile getiren yetkililer, hamamda yapılacak olan çalışmaları da bir rapor halinde Orhangazi Belediyesi'ne sundu. Buna göre tarihi hamam yeniden eski görünümüne kavuşacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi Hamamı Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement