Origamilab ile Çocukların Hayalleri Boyut Kazandı - Son Dakika
Yerel

Origamilab ile Çocukların Hayalleri Boyut Kazandı

Başakşehir’de düzenlenen Origami etkinliğinde çocuklar eğlenerek, hayal güçlerini rengarenk kağıtlara yansıttılar.

23.07.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir'de düzenlenen Origami etkinliğinde çocuklar eğlenerek, hayal güçlerini rengarenk kağıtlara yansıttılar.

Başakşehir Belediyesi LivingLab tarafından çocuklar için düzenlenen yaz etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 10 yaşından büyük çocuklarla düzenlenen, origami (kağıt katlama sanatı) etkinliğinde, çocuklar hayal güçlerini rengarenk kağıtlara yansıttılar.

Tüm gün süren "OrigamiLab" etkinliğinde hayal dünyasını kağıt katlayarak 3 boyutlu bir şekilde hayata geçiren çocuklar, eğitim sonunda kurgu-tasarım, mekan tasarımı ve tasarladıklarını sunma tekniklerini öğrendikleri keyifli bir gün geçirdiler.

"ÇOCUKLARIN GELİŞİM SÜRECİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"

OrigamiLab'de çocuklara gün boyu farklı katlama teknikleriyle değişik objeler tasarlama konusunda destek olan Başakşehir LivingLab eğitmeni Gülbahar Coşkun Origami'nin çocuğun davranışsal, sosyal, duygusal, psiko-motor ve matematik zekası gelişimine katkıda bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Origami çalışırken çocuklar sadece el becerisi kazanmıyorlar. Kendi eseri bir ürün tasarladıklarında bununla ilgili sosyal bir tatmin ve kendine güven de gerçekleşiyor. Başarılı bir origami çalışması, geometri ve üç boyutlu düşünme yeteneğinin üst seviyede olmasını gerektirir. Çocuklar origamiyle uğraşırken, sürekli geometrik şekillerle karşılaşırlar. Bu da onların şekiller arasındaki ilişkileri kavramalarına yardımcı olur. Düz bir kağıdı üç boyutlu hale getirmesi ise çocuğu görsel ve düşünsel olarak destekler ve çocuğun mekansal ve matematiksel ilişkiler hakkında deneyim kazanmasına yardım eder. Eşyaya farklı yönlerden bakabilme özelliğini kazanan çocuk, uzaysal (3 boyutlu) düşünebilme yetisini kazanır."

"EĞLENİRKEN ÖĞRENDİK"

Başakşehir LivingLab'in "OrigamiLab" etkinliğine katılan bazı çocuklar etkinlikten memnun kaldıklarını belirtti.

Eğelenerek öğrendiklerini belirten Songül Aytaç, "Kağıtlarla kendi hayallerimizi 3 boyutlu hale getirdik. Değişik kağıt katlama tekniklerini öğrendik. İyi ki bu etkinliğe katıldım" dedi.

Ece Özdemir ise, "Ben evde kendi kendime de origami ile uğraşıyordum boş zamanlarımda. Ancak burada teknik öğrendik. Bu eğitim tekrar düzenlenirse tekrar geleceğim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Origamilab ile Çocukların Hayalleri Boyut Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement