Yalova'da Orman Bekçileri Gece Gündüz Çam Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Orman Bekçileri Gece Gündüz Çam Nöbetinde

Topraklarının yüzde 59'u ormanlarla kaplı Yalova'da oluşturulan ekipler, yılbaşı öncesi kaçak ağaç kesimini önlemek için gece gündüz koruma görevini yürütüyor.

27.12.2014 11:30  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ ORUÇ - Yalova'da, Orman İşletme Müdürlüğünce görevlendirilen ekipler, yılbaşı öncesi kaçak ağaç kesimlerini önlemek amacıyla ormanlarda günün 24 saati görev yapıyor.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü ve dinamik bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

Her sene olduğu gibi bu yılbaşı öncesi de ormanlardan kaçak kesimleri önlemek için yoğun çalışma yürüttüklerini anlatan Güner, "Yüzde 59'u orman olan Yalovamızda ormanlarımızı kaçakçılıktan, ağaç kesiminden korumak için hassas zamanlarda koruma ekiplerimizi 24 saat görev başında tutmaktayız. Böylece ormanlarımızı korumaktayız" dedi.

Güner, kaçak kesim konusunda hassas zaman dilimlerinden birinin, yılbaşı öncesi günler olduğunu vurguladı.

Bugünlerde özellikle süsleme amacıyla genç çam ağaçlarının kesilmeye çalışılabileceğini dile getiren Güner, şöyle devam etti:

"Bu durumdan fidanlarımızı ve ormanlarımızı korumak için her yılbaşı öncesi 4 bin fidan dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın bu fidanları önce süslemek amacıyla kullanmasını ve daha sonra dikmesini istiyoruz. Zaten yılda 100 binin üzerinde fidan diktiğimiz Yalova'da, özel günlerde 20 bin civarında vatandaşımıza fidan vererek dikilmesini sağlıyoruz. Herkesin bir dikili fidanı olsun istiyoruz. Bunun yanı sıra tüm Yalova ormanlarında kaçak kesimleri önlemek amacıyla ekiplerimize koruma yaptırıyoruz."

"Testi kırılmadan..."

Taşköprü Orman İşletme Şefi Murat Koçluk ise ekiplerin gece gündüz ormanları kontrol ettiğini bildirdi.

Uygulamayı, ormanları kötü niyetli kişilerden korumak için yaptıklarını belirten Koçluk, "Testi kırılmadan önlem almak için günün 24 saati bölgemizde nöbet tutuyoruz. Arkadaşlarımız gerekli tedbirleri alıyor. Bölgemizde arkadaşlarımız ayrıca araçlarımızla devriye geziyor. Kötü niyetli insanların, emellerine ulaşmaması için bütün önlemleri alıyoruz" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Orman Bekçileri Gece Gündüz Çam Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement