Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nin Vazgeçilmezi; - Son Dakika
Güncel

Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nin Vazgeçilmezi;

"Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı"nın; 25 Şubat günü "5.Frank"ın ise 26 Şubat günü yine aynı saatte Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde gerçekleşecek oyunlarında şahsınızı da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

23.02.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günübirlik çıkarlar adına iktidar ve sermaye sahiplerinin yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği gözler önüne serildiği "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı", 25 Şubat 2015, Çarşamba akşamı, her şeye sahip olma dürtüsüyle gözü dönen "5.Frank" ve çetesinin, insana ait soyut, somut ne varsa hortumlayışını gözler önüne seren "5.Frank" ise, 26 Şubat 2015, Perşembe akşamı Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde. Tiyatroadam yorumuyla sahnelenen oyunların başlangıç saati 20:30.

"5. FRANK"

Ataları kadar acımasız olamayan 5.Frank'ın zayıf yönetimini, kötüye giden banka işlerini, bundan kurtulmak için kurulan büyük planı ve karşılaşılan beklenmedik olaylar sonucunda banka yönetiminin düştüğü trajikomik durumu konu alıyor. Friedrich Dürrenmatt'ın 1960 yılında yazdığı oyunda, sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguları bütünüyle yok sayan vahşi kapitalizm; para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiriliyor. Modern ve dinamik reji anlayışı, tempo ve coşkusuyla, seyirciye gülmecesi bol, keyifli ve aynı zamanda sarsıcı bir tiyatro lezzeti sunan oyunun müzikleri de oyunculardan oluşan bir orkestrayla canlı olarak yapılıyor.

"ARTURO UI'NİN ÖNLENEBİLİR TIRMANIŞI"

Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago'lu gangster Al Capone'un öyküsü örtüştürülüyor. Oyunda, günübirlik çıkarlar adına iktidar ve sermaye sahiplerinin yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği gözler önüne seriliyor. Oyuncuların yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynadığı oyunda müzikler de yine akapella (insan sesiyle) olarak yapılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nin Vazgeçilmezi; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement