Ortaokul Değil, İlkokul İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

Ortaokul Değil, İlkokul İstiyorlar

Ortaokul Değil, İlkokul İstiyorlar

Adıyaman merkez 50. Yıl İlköğretim Okulu’nun, 4+4+4 sistemi kapsamında ortaokula dönüştürüleceğini öğrenen mahalle sakinleri okullarının ilkokul olarak kalması için basın açıklaması yaptı.

25.03.2014 15:34

Adıyaman merkez 50. Yıl İlköğretim Okulu'nun, 4+4+4 sistemi kapsamında ortaokula dönüştürüleceğini öğrenen mahalle sakinleri okullarının ilkokul olarak kalması için basın açıklaması yaptı.

Atatürk Bulvarı Sümerevler Mahallesi'nde bulunan 50. Yıl İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Ortaokul yapılacağını duyan öğrenci velileri okullarının ilkokul olarak kalması için basın açıklaması yaptı. Adıyaman Valiliğine bin 381 adet imza toplayarak dilekçe veren öğrenci velileri, 50. Yıl İlköğretim Okulu'nun Barbaros Hayrettin, Sümerevler ve Yenisanayi mahallelerine hitap ettiğini vurguladı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Demir, yaptıkları basın açıklamasını herhangi bir siyasi parti, dernek veya sivil oluşumların kendilerine pay çıkarmamasını isteyerek, bu açıklamayı sadece öğrenci velilerinin yaptığına dikkat çekti.

Mustafa Demir, "Okulumuzda 570 ilkokul, 430 ortaokul öğrencisi bulunmaktadır. Değişim ve dönüşüm kapsamında okulumuz ortaokul yapılmak istenmektedir. Yapılacak değişikliğin faydalı olabilmesi için okulumuzun yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir. Mevcut fiziki yapısı eğitim ve öğretim için uygun değildir. Diğer taraftan yapılacak değişimin çocuklarımızı ve ailelerin sosyo ekonomik durumları göz önünde bulundurulmalıdır" dedi.

Mahalle muhtarı Mehmet Avcı ise, 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndan 3 mahallenin faydalandığını belirterek, okulun ilkokul olarak kalmasını istediklerini ve bu yönde valiliğe dilekçe verdiklerini belirterek, "Biz imam hatip ortaokuluna karşı değiliz. Hepimiz imam hatip ortaokulu istiyoruz ancak, bu okulun yerine değil başka yerine yapılsın" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokul Değil, İlkokul İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement