Osmangazi'de Ramazan Dolu Dolu Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de Ramazan Dolu Dolu Geçiyor

Osmangazi\'de Ramazan Dolu Dolu Geçiyor

Ramazan eğlenceleri, unutulmaya yüz tutan geleneksel yaşam tarzını günümüzde yaşatırken, aynı zamanda toplumsal anlamda kaynaşma ve bütünleşmeyi de sağlıyor.

18.07.2014 10:05  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının coşku ve bereketinin tüm ilçede yaşatıyor. Yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaçlara yönelik yapılan yemek dağıtımları ve kurulan toplu iftar sofraları ile vatandaşlar, bu mübarek ayda birlik ve beraberlik çatısı altında buluşurken, düzenlenen Ramazan eğlenceleri ile de iftardan sonra hep birlikte eğlenmenin tadına varıyor. Türk musikisinin eşsiz nağmeleri ile başlayan eğlenceler, ardından sahnelenen tiyatro gösterileri, geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterisi ile devam ederken, gecenin sonunda sahneye çıkan sihirbaz ise, hem çocukları, le hem de ailelerini yaptığı gösterilerle hayretler içinde bırakıyor.

Ramazan ayı boyunca Osmangazi'nin toplam 18 mahallelisinde düzenlenecek olan ve Karagöz-Hacivat gösterisinden fasıla, leblebici şovdan, illüzyon gösterisine birbirinden güzel eğlencelere programlarına katılan vatandaşlar, kültürel etkinliklerde yer alıp hoş vakit geçirme imkanı buluyor. Etkinliklere katılan aileler eski ramazanlara benzer bir ramazan yaşadıklarını belirterek, "Unutulmaya yüz tutmuş eski ramazan eğlenceleri Osmangazi Belediyesi tarafından yaşatılıyor. Yapılan gösterilerde hem biz hem çocuklarımız çok güzel vakit geçiriyor. Her yıl ramazan ayında düzenlenen etkinlikler ile eski ramazanları günümüzde de yaşamamıza olanak sağlayan Osmangazi Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Ramazan Dolu Dolu Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement