ÖSYM YGS Sonuçlarını Açıkladı! YGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir? - Son Dakika
Eğitim

ÖSYM YGS Sonuçlarını Açıkladı! YGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

ÖSYM YGS Sonuçlarını Açıkladı! YGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

YGS Sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı. Onbinlerce öğrenci şimdi "YGS sonuçlarını nasıl öğrenirim?" sorusunu soruyor.

28.03.2017 17:25  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onbinlerce öğrencinin merakla beklediği YGS sonuçları açıklandı. Sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek. Şimdi öğrenciler YGS sonucunu nasıl öğrenirim sorusunu merak ediyor.

YGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS'ye katılım sağlayan ve sınav sonuçlarını merak eden üniversite adayları, ÖSYM'nin Sonuç Sistemi'ne T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçları ekranına ulaşabilecek. Herhangi bir YGS puan türünden 180 puan alan bir aday, LYS'ye katılmak için başvuru yapabiliyor.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

LYS BAŞVURULARI 4-17 NİSAN'DA ALINACAK

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Son Dakika Eğitim ÖSYM YGS Sonuçlarını Açıkladı! YGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement