Otistik Çocuklar ve Aileleri Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Otistik Çocuklar ve Aileleri Gönüllerince Eğlendi

Otistik Çocuklar ve Aileleri Gönüllerince Eğlendi

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile bölge halkının sevilen yüzü olmayı başaran yazar Aslı Gencer Tunçyürek, otistik çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

08.04.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile bölge halkının sevilen yüzü olmayı başaran yazar Aslı Gencer Tunçyürek, otistik çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Otistik, down sendromlu çocuklar ve omurilik problemi bulunanlara at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tamamlayıcı tedavi uygulama projesini Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla başlatan Aslı Gençer Turnçyürek, 62 otistik çocuk ve gencin eğitimlerinin ardından hepsini eğlencede buluşturdu. Nazilli Belediye meydanında canlı müzik eşliğinde düzenlenen etkinlikte otizmli çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi. Eğlencede çeşitli animasyon gösterileri de düzenlendi. Otizm haftası nedeniyle düzenledikleri kutlamanın geleneksel hale getirileceğini ve Aslı Ablaları olarak tüm otizmli çocukların her zaman yanında olacağını ifade eden Yazar Aslı Gencer Tunçyürek, "Otizmli çocuklarımızın etikete değil desteğe ihtiyacı var" dedi.

2 YILDIR DESTEK VERİYOR

İlçede yaşayan 62 otistik çocuk için yaklaşık 2 yıldır aralıksız çalıştıklarını ifade eden genç yazar Tunçyürek, "Bu iki yıl içerisinde yapmış olduğumuz en önemli çalışma Nazilli Belediyesi ve Kuzeytepe At Çiftliği ile birlikte başlattığımız, 2 yıl sürecek olan Hipoterapi çalışması olacak. Hipoterapi, otistik çocukların gelişimi için büyük bir pay sahibi. Hipoterapi tedavisine gerçek anlamda başladığımız zaman bu işin eğitimini almış iki tane eğitmenimiz olacak. Avusturya'dan getirilen Haflinger cinsi atlarla eğitim alacak çocuklarımız için tedavi sırasında doktorumuz, hemşiremiz ve bir tane de ambulansımız hazır bulunacak. Ben bu projeyi gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyum. Bu vesileyle desteklerini esirgemeyen Kuzey Tepe At Çiftliği'ne ve Nazilli Belediyesi'ne çok teşekkür ederim" dedi.

ASLI ABLALARI HEP YANLARINDA OLACAK

Başarılı yazar, çevre il ve ilçelere örnek bir girişim olması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, otistik çocukların Aslı Ablaları olmaya devam edeceğini ifade ederek, tedavi kapsamında eğitimin yanı sıra eğlencenin de önemli olduğunu vurgulayarak ilçede ilk kez Otistik çocuklarla eğlendiklerini söyledi. Tunçyürek; "Birçok ülkede otizmli çocuklar için günde 8 saat eğitim verilirken, maalesef ülkemizde bu süreç 3 saat. Aslında çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni çalışmalar yapması gerekiyor. Bugün burada çocuklarımız gönüllerince eğlendiler, mutlu oldular. Bizim amacımızda Otizmli çocuklarımızın yüzünü güldürebilmek. Nefes aldığım sürece yardım etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otistik Çocuklar ve Aileleri Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement