Oyak Renault Önünde İşçi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Oyak Renault Önünde İşçi Eylemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci'nin açıklamaları Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun açıklamaları Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Renault fabrikası önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, işçilerin baskıyla fabrika dışına çıkarıldığını iddia etti.

01.03.2016 18:47

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci'nin açıklamaları

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun açıklamaları Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Renault fabrikası önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, işçilerin baskıyla fabrika dışına çıkarıldığını iddia etti.

Serdaroğlu, fabrika önüne gelen işçilerin de biber gazıyla dağıtılmaya çalışıldığını, sabah çıkan olaylarda bazı işçilerin gözaltına alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İşçileri gözaltına alarak yıldıracağınızı zannediyorsanız son derece yanılıyorsunuz. Ey Renault işvereni. Yasa dışı bir tutum izliyorsun, birtakım insanların akıllarıyla hareket ediyorsun ve yasa dışı bir şekilde davranıyorsun. Bu insanlar sana yıllarca bu büyük fabrikaları kazandırmış insanlar. Fas'ta, Rusya'da, İspanya'da, Fransa'daki o fabrikaların büyümesine neden olmuş insanlar. Eğer siz dünyaya 'Biz kaliteli üretim yapıyoruz' diyorsanız, bu insanların sayesinde yapıyorsunuz ama siz bu insanları fabrikanın önüne sokmamak için bu ülkenin güvenlik güçlerine talimat veriyorsunuz. Bu fabrikanın o insanların alın teriyle bu hale geldiğini ne çabuk unuttunuz?"

"Bizler bu fabrikada barışçıl bir ortam için hiç kimsenin işten atılmadığı ve insanlara insanca yaşayacağı bir ücret sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Serdaroğlu, haklı ve barışçıl mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Oyak Renault Önünde İşçi Eylemi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyak Renault Önünde İşçi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement