Özel Çocuklara Büyükşehir Özeni - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklara Büyükşehir Özeni

Özel Çocuklara Büyükşehir Özeni

Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesisleri özel çocukların en güzel şekilde eğitim alabilmeleri için seferber edildi.

27.01.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalar ve sunduğu hizmetlerle özel çocukların yanında olmaya devam ediyor. Birimleri ve projeleriyle bu konudaki hizmetlerinde sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, çocukların spor yapmaları için de elindeki imkânları seferber ediyor.

VİNSAN'DA SPOR EĞİTİMİ

Büyükşehir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim alan öğrenciler için spor tesislerinin kapılarını açtı. Haftanın iki günü Vinsan Tesisleri'ne gelen öğrenciler buradaki uzman eğitmenler tarafından spor eğitimi alıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduğunu bilen çocuklar, kendilerine sunulan imkânlar çerçevesinde geleceğe daha güvenli hazırlanıyor.

HERŞEY ONLAR İÇİN

8-15 yaş arasındaki 20 özel çocuk haftanın iki günü Büyükşehir Belediyesi'nin Vinsan tesislerinde spor eğitimi alıyor. Öğrenciler buradaki tüm tesislerden yararlanabiliyor. Özel müfredatlı dersler kapsamında çocuklara eğlenceli atletizm, cimnastik ve masa tenisi branşlarında eğitim veriliyor.

YAZIN DA DEVAM EDİYOR

Derslerde özel çocuklar için farklı bir eğitim modeli uygulanıyor. Eğitim çerçevesinde çocuklara, bacak kol, bel egzersizleri yaptırılıyor. Koordinasyon çalışmasında slalomlar kurularak basitten zora doğru çocukların parkurları geçmesi öğretiliyor. Verilen eğitim öğrencinin motorsal beceri ve kas fizyolojisini geliştirirken, özgüven duygusunu da güçlendiriyor.

Özel çocukların spor yapmaları sadece eğitim dönemi ile sınırlı tutulmuyor. Büyükşehir Belediyesi yazın gerçekleştirilen spor okullarından da çocukların yararlanmasını sağlıyor.

YAZ BOYUNCA DEVAM ETTİ

Büyükşehir geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatıyla, Vinsan Tesisleri'ndeki Özel Sporcular Spor Salonu'nu özel çocuklara tahsis etti. Öğrenciler geçen yıl yaz boyunca denge ve koordinasyon egzersizleri başta olmak üzere kaynaştırılmış egzersiz programlarına katıldı. Öğrenciler ayrıca basketbol, futbol, voleybol ve yüzme branşlarından da yararlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Çocuklara Büyükşehir Özeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement