Özel Dünyam Hastanesi'nden Prof. Dr. Yusuf Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Özel Dünyam Hastanesi'nden Prof. Dr. Yusuf Öztürk Açıklaması

Özel Dünyam Hastanesi\'nden Prof. Dr. Yusuf Öztürk Açıklaması

Özel Dünyam Hastanesi Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk “Öfke ve kontrolü” konulu seminerde yaptığı konuşmasında, "Öfke uygun bir biçimde ifade edildiğinde son derece sağlıklı bir duygudur" dedi.

22.01.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Dünyam Hastanesi Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk "Öfke ve kontrolü" konulu seminerde yaptığı konuşmasında, "Öfke uygun bir biçimde ifade edildiğinde son derece sağlıklı bir duygudur" dedi.

Prof. Dr. Yusuf Öztürk özel bir lisede "Öfke ve Kontrolü" konulu seminer verdi. Öfkenin nedenlerini anlatan Öztürk" Yapılan bir şey beklediğimiz gibi olmadığı zaman kişiyi öfkelendirebiliyor. Önemli olan tabi, bizim beklediğimiz değil karşımıza çıkan durumu tolero edebilmektir. Öfke, kontrol edilemeyen yıkıcı bir biçimde davranışlara ve tahrip edici tepkilere sahip bir duygudur. Eğer siz öfkeyi yenemezseniz öfkeli olduğunuzu hissettiğiniz an sakinliği tercih edemezseniz, her an kusur işlemeye müsaitsiniz. Öfkenin sıkı bir biçimde yönetilmesi için nedenlerinin anlaşılması ve kontrol edilmesi gerekir" dedi.

" Ben niçin öfkeliyim sorusunu sormak gerekir. Eğer öfkenin nedeninin farkına varırsak öfkelenmeye gerek yok" diye konuşan Prof. Dr. Yusuf Öztürk" Bireyin beklentileri engellenince öfke oluşur. Hiçbir destek alamama, haksız davranışlara maruz kaldığını düşünme öfkelenmemize sebep olur. Öfke, bizim özellikle hareket tarzımızla ilgili bir olay. Eğer her şeyi zamanın da ve doğru yaparsak diyelim bir kuyrukta sıramızı beklersek, annemizin babamızın öğretmenlerimizin dediğini yaparsak, arkadaşlar arasında bir sıkıntı yaratmazsak aslında öfkeyi ortadan kaldırmış oluruz. Kaçırılmış fırsatlar, anlaşılamama ve saygısızlık kişide öfke oluşturur. Kayıplar tehditler, korkular, engellenmek, reddedilmek, emir ve yaptırımlara boyun eğmek zorunda kalmak öfkenin nedenleri arasındadır."

Bazı ortamlarda kişinin kendisini, ifade edemediğini, kendisini anlatmakta zorluk çektiğini vurgulayan Öztürk" Diyorsunuz ki karşı tarafın beni anlaması gerekiyor. Herkes anlaşılamayabilir, kendimizi iyi ifade etmek için iyi hazırlık yapmak gerekir. Haksızlığa uğradığını düşünmede öfkenin sebebi. En iyi olma beklentileri, bütün aileler çocuklarının en iyi olmasını beklerler. Evin annesi evin reisinin iyi olmasını bekler, bir komşu komşunun iyi olmasını bekler. Aşırı eleştiriler geç kaldınız eleştirilirsiniz, çalışmadınız eleştirilirsiniz komşu çocuğu ile kavga ettiniz mi eleştirilirsiniz bütün bunlar öfkeye sebep olur. İlgisiz ebeveynler de diğer bir sebep. Diyorsunuz ki annem babam ya da büyüklerimiz bize karşı ilgisiz davranıyorlar. İlgi çocuklar kendimizden başlar. İyi olacağız, sevecen olacağız, saygılı olacağız. Öfkeyle niçin başa çıkmalıyız. Öfke uygun bir biçimde ifade edildiğinde son derece sağlıklı bir duygudur. Ancak tersi durumlarda yıkıcı etkilere yol açabilir. Öfke kişiler arası ilişkilerde önemlidir ciddi sorunlar çıkmasına sebep olabilir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Dünyam Hastanesi'nden Prof. Dr. Yusuf Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement