Bu Mezuniyette Torunlar Dedelerinin Kep Atmalarını Seyredecek - Son Dakika
Güncel

Bu Mezuniyette Torunlar Dedelerinin Kep Atmalarını Seyredecek

Bu Mezuniyette Torunlar Dedelerinin Kep Atmalarını Seyredecek

Her zaman dedeler torunlarının mezuniyetlerinde kep atmalarını seyrederken, 7’den 70’e herkese eğitim imkanı sunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) bu durum tam tersi olacak.

11.06.2015 10:34

Her zaman dedeler torunlarının mezuniyetlerinde kep atmalarını seyrederken, 7'den 70'e herkese eğitim imkanı sunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) bu durum tam tersi olacak.

Buna ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi'nin bu tür durumları hayata geçiren bir mekanizma olduğunu söyledi.

Bu yıl ilk defa AÖF'e ayrı bir mezuniyet töreni yaptıklarını anlatan Gündoğan, "Eskiden 300 mezunumuzu törenlere çağırıyorduk, ama bu sene bin 200 mezunumuzu çağırıyoruz. Tabi gönül ister ki hepsini çağıralım, ama 200 bin kişiyi alacak dünyada bir stat yok şuanda. Bu öğrencilerimiz, mezunlarımız arasında her yaş grubundan insanımız var. 70 yaşında dedeler de var, 40-50 yaşında çocuklarıyla mezun olan babalar da var. Eskiden dedeler, babalar çocuklarının mezuniyetlerini izlemeye geliyorlardı. Cuma günü öğleden sonra yapacağımız törende de tam tersine şahit olacağız. Torunlar ve çocuklar, dedelerinin ve babalarının mezuniyetlerini izlemeye gelecek. Tabi bu durum topluma mesaj verilmesi açısından da çok önemli bir durum. Yani yaşınız ne olursa olsun eğitim almaya devam etmelisiniz. Çünkü eğitim, belli yaşlarda alınıp tükenen bir şey değil, artık yaşam boyu olan bir şey" dedi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet töreni ise, cuma günü saat 16.00'da Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Mezuniyette Torunlar Dedelerinin Kep Atmalarını Seyredecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement