Parmak İzi Sensöründe İşler İyice Karışmaya Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Parmak İzi Sensöründe İşler İyice Karışmaya Başladı

Parmak İzi Sensöründe İşler İyice Karışmaya Başladı

Tedarikçiler arasındaki rekabet ne durumda?

25.01.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Parmak izi sensöründe tedarikçi sayısının artması, sektörde kısa vadeli gelecekte keskin bir rekabet yaşanacağının habercisi konumunda. Ayrıca bu durum daha önce de söylenen fiyat indirimini gündeme getiriyor.


Digitimes'ın son raporuna göre Tayvan ve Çin merkezli bazı şirketler parmak izi sensörü pazarında pay kapmak niyetinde. Tayvanlı dokunmatik kontrol IC satıcısı Elan Microelectronics parmak izi sensörü segmentine girdi ve kendi içinde geliştirdiği algoritma ile rekabet gücünü arttırmaya başladı. Sensör tedarikçilerinden biri olan Egis Technology de yeni nesil yongalar tarafından desteklenerek bu sene sağlam bir momentum yakalayacak gözüküyor.


Kaynaklara göre son gelişmelerle birlikte büyük bir fiyat düşüşü olacak ve bu durum cihazların maliyetlerini de etkileyecek. MediaTek'in belirli bir hissesine sahip olduğu Çin merkezli Goodix'in aynı zamanda Çin'deki diğer şirketler adına fiyat savaşında öncülük etmesi bekleniyor. Bazı Tayvanlı şirketler (IC tasarım şirketleri) Goodix'in parmak izi sensörü çözümünde (İşlemler sırası açısından) henüz vadesinin gelmemiş olduğunu savunuyor. Fakat MediaTek'in kısa süre içinde sorunu gidermek için teknoloji desteğini vereceği belirtiliyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Parmak İzi Sensöründe İşler İyice Karışmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement