Petrol-İş Adıyaman Şubesi İmza Standı Açtı - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş Adıyaman Şubesi İmza Standı Açtı

Petrol-İş Adıyaman Şubesi İmza Standı Açtı

Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şubesi, TPAO'nun özelleştirilmesi ve taşeronlaşmaya karşı imza kampanyası başlattı.

28.05.2014 12:17  Güncelleme: 12:12

Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şubesi, TPAO'nun özelleştirilmesi ve taşeronlaşmaya karşı imza kampanyası başlattı.

Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şubesi tarafından Demokrasi Parkı girişine açılan stantla imza toplanmaya başlandı. TPAO'nun özelleştirileceği ve taşeron işçilerin çalıştırılacağı gerekçesiyle imza stantı kuruldu. Petrol-İş sendikası bir taraftan stant açarken diğer taraftan esnalara bildiri dağıtıyor.

Üç gün boyunca açık olan stantta iki gün içerisinde 2 binin üzerinde imza toplandığını belirten Petrol-İş Başkanı Ali Tırpan, TPAO'nun tasfiye edilmek istendiğini dile getirdi.

TPAO yönetiminin 'Bütünsel Dönüşüm Programı' adını verdiği planla TPAO'yu zayıflatılmaya çalıştığını iddia eden Ali Tırpan, "Devlet, petrol şirketimizde taşeronlaştırmada yeni hamleler yapılıyor. Kentimiz Adıyaman'ın en büyük zenginliği olan TPAO, uygulanmak istenen 'Bütünsel Dönüşüm Programı' ile zayıflatılarak adeta yabancı petrol tekellerine kurban veriliyor. TPAO'da taşeronlaştırma artacaktır. Özelleştirme politikalarıyla dikey entegre yapısı zaten parçalanmış olan TPAO bünyesinde yeni daha küçük şirketler yaratılacaktır. 'Bütünsel Dönüşüm Programı' en fazla Adıyaman'ı vuracaktır. TPAO zayıflarsa, Adıyaman'a sağladığı zenginlik azalır. Petrol üretiminden kentimize sağlanan kaynak girişi 220 milyon TL düzeyindedir. Bu kaynak kesilir. İşsizlik artar. TPAO'nun Adıyaman sahalarında bugün yaklaşık 800 kadrolu işçi, 500 taşeron işçi ve 170 de özel güvenlik görevlisi çalışıyor. Zaten taşeronlaşma almış başını gidiyor. Şimdi taşeronlaşmanın daha da yaygınlaştırılması Adıyaman açısından tam bir yıkım demektir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Petrol-İş Adıyaman Şubesi İmza Standı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement