Pınar Karşıyaka, Çeyrek Final Yolunda - Son Dakika
Güncel

Pınar Karşıyaka, Çeyrek Final Yolunda

Eurocup son 16 turundaki ilk maçta Lietuvos Rytas'la deplasmanda 81-81 berabere kalarak tur kapısını aralayan Pınar Karşıyaka, çeyrek final vizesini taraftarının önünde almaya kararlı. Yeşil kırmızılı ekip, 11 Mart Çarşamba günü Karşıyaka Arena'da oynanacak rövanşta Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas'ı tek sayı farka yense bile adını son 8 takım arasına yazdıracak.

05.03.2015 14:08

Eurocup son 16 turundaki ilk maçta Lietuvos Rytas'la deplasmanda 81-81 berabere kalarak tur kapısını aralayan Pınar Karşıyaka, çeyrek final vizesini taraftarının önünde almaya kararlı. Yeşil kırmızılı ekip, 11 Mart Çarşamba günü Karşıyaka Arena'da oynanacak rövanşta Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas'ı tek sayı farka yense bile adını son 8 takım arasına yazdıracak. Aynı kupayı 2005 ve 2009'da 2 kez müzesine götürüp 1 kez de finalde kaybeden rakibi karşısında bir ara 12 sayı geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Pınar Karşıyaka, çeyrek finale kalırsa tarihi bir başarıya imza atacak.

"Karşılaşmaya kötü başladık ama sonrasında oyuna ağırlığımızı koyduk ve sonuçta galibiyeti kaçıran taraf olduk" diyen Antrenör Ufuk Sarıca şu değerlendirmeyi yaptı: "Deplasmandan avantajlı bir skorla dönüyoruz. Kupadaki yenilmezlik serimizi 7 maça çıkardık. Rövanşta taraftarımıza yine büyük iş düşecek. Avrupa'nın 2 numaralı kupasında tarihimizde ilk kez buraya kadar gelerek büyük başarı elde ettik. Şimdi seyircimizin de desteğiyle önce ligde Beşiktaş'ı, ardından Lietuvos Rytas'ı yenmek istiyoruz. Her zaman son topa kadar mücadele edecek, her kupaya aday olacağız."

MUHTEMEL RAKİP LAS PALMAS

Pınar Karşıyaka, Rytas'ı eleyip Eurocup'ta çeyrek finale adını yazdırdığı takdirde Herbalife Gran Canaria Las Palmas-Cedevita Zagreb eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Atlas Okyanusu'nda yer alan ve İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nın temsilcisi Gran Canaria, Hırvatistan deplasmanında Cedevita Zagreb'le oynadığı ilk maçı 84-76 kazanarak tur için büyük avantaj elde etti. Çeyrek finaller 17-25 Mart tarihlerinde oynanacak. Pınar Karşıyaka, turu geçerse yine ikinci maçı evinde oynama avantajına sahip olacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınar Karşıyaka, Çeyrek Final Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement