Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Yıldırım Açıklaması

"(TEOG sistemine ilişkin) Farklı inançları yok sayan veya dini eğitim almak isteyenleri yok sayan bu sistemi haklı bulmuyoruz"

27.09.2014 14:35

Sivas'ta eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesince yürüyüş düzenlendi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup sloganlar eşiliğinde Mevlana Caddesi üzerinden Sivas Bilim ve Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Grup kültür merkezine çiçek bıraktıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geçti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sisteminin eğitimdeki ayrımcılığı derinleştirdiğini iddia ederek, "Eğitimde yaşanan hak ihlallerine dur demek için yürüyoruz" dedi.

Yıldırım, TEOG sistemiyle gençlerin yeteneklerine bakılmaksızın meslek liselerine ve ve inançlarına bakılmaksızın imam hatiplere yerleştirildiğini savunarak, "Bu dayatmaları kabul etmeyen gençlerimiz ise açık liselere yönlendirilerek aktif öğretim hayatının dışına itilmektedir. Toplumsal değişmelere olabilecek bu düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Farklı inançları yok sayan veya dini eğitim almak isteyenleri yok sayan bu sistemi haklı bulmuyoruz" ifadesini kullandı.

Yürüyüşe Sivas Demokrasi Platformu üyeleri de destek verdi.

Gurup açıklamanın ardından dağıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement