Polis Memurundan Kaligrafi Sergisi - Son Dakika
Güncel

Polis Memurundan Kaligrafi Sergisi

Polis Memurundan Kaligrafi Sergisi

Atatürk Havalimanı'nda pasaport polisi olarak görev yapan Ali Kaçmaz, Türk Polis Teşkilatı'nın 171'nci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle kişisel kaligrafi sanatı sergisini açtı.

10.04.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda pasaport polisi olarak görev yapan Ali Kaçmaz, Türk Polis Teşkilatı'nın 171'nci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle kişisel kaligrafi sanatı sergisini açtı.

Çocukluğundan beri kaligrafi ile ilgilenen Atatürk Havalimanı Pasaport Şube Müdürlüğü'nde görevli Kaçmaz, daha önce Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde açtığı kişisel sergisini bu kez de Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Arındırılmış Salon'da yolcuların beğenisine sundu.

AKADEMİK ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYORUM

İstanbul ve Üsküdar temalı eserinin yoğunlukta olduğu sergiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Kaçmaz, "Kaligrafi sanatıyla çocukluğumdan beri ilgileniyorum. Daha önce iki kişisel sergim oldu. Bu çalışmaları kişisel olarak evde yaptım ve hiç bırakmadım. Sergiyi polis teşkilatımızın bu kuruluş yıl dönümde burada açtım. İstanbul Üniversitesi ve Mimarsinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bu eserlerimi değerlendirip bu işi akademik olarak yapmak istiyorum" dedi.

BİZ BURADA TÜRK POLİSİNİ TEMSİL EDİYORUZ

Kaçmaz, "Türk polisi olarak amacımız insanlara hizmet etmek. Bu çalışmalarımla, buraya gelen yabancı turistlere Türk polisinin nasıl olduğunu gösteriyoruz. Türk polisi hakkında bazı olumsuz düşünceler olabiliyor. Bunları  hem duruşumuzla, hem de eserlerimizle silmek istiyoruz" diye konuştu.

YOLCULARA PASTA İKRAM ETTİLER

Sergiyi gezen Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Emre Erdoğan ve ekibi polis memuru Ali Kaçmaz'ı tebrik etti. Erdoğan daha sonra Türk Polis Teşkilatı'nın 171'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı ekibiyle birlikte kesti. Daha sonra polis memurları yolculara pasta ikram etti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Memurundan Kaligrafi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement