Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü İzmir'in ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

10.04.2014 16:11

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıl dönümü İzmir'in ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Urla ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mertol Aksungar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemil Erdemir, Polis Başmüfettişi Mehmet Aydeniz, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve dernek temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarının birinci seçilen eserleri okundu, dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Etkinlikte Urla Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi zeybek oyunları gösterisi sundu.

Tire

Tire'de İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından program Tire Belediyesi Kültür Salonu'nda devam etti.

Kiremitçi, burada yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatı'nın, halkın sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatının, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini kaydeden Kiremitçi, "Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir; ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur. Hukuk devletinde Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür.

Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halkın desteği, vatandaşla diyaloğu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli yakındır. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir."

Programda Tire Halk Eğitimi Merkezi Engelliler Ritim Grubu gösterilerini sundu, okullardaki şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde vatandaşlara pilav ve lokma ikramında bulunuldu.

Etkinliğe Kaymakam Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Binbaşı Serhan Varol, Belediye Başkan vekili Mengü Önler, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement