Polislerin Bulduğu Angut Tedavi Edildi - Son Dakika
Güncel

Polislerin Bulduğu Angut Tedavi Edildi

Polislerin Bulduğu Angut Tedavi Edildi

Iğdır'da gece devriye gezen polislerin yaralı halde bulduğu angut kuşu, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

19.09.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da gece devriye gezen polislerin yaralı halde bulduğu angut kuşu, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 1 yaşındaki angutun yapılan tedavisinde kanatlarının kesildiğini belirlendi ve 2 ay sürecek tedaviye alındı.

Iğdır'da gece devriye gezen polis ekipleri uçamayan bir kuş buldu. Yaralı halde bulunan angut, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne verildi. Ördekgiller ailesinden 1 yaşındaki angutun yapılan tedavisinde kanatlarının kesildiğini belirlendi ve tedavi altına alındı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, şöyle dedi:

"Emniyet görevlileri gece devriye gezerken buldukları angutu bize getirdi. Biz de Veterinerlerle birlikte incelediğimizde 1 yaşında olan angutun kanatlarının kesildiğini gördük. Kanatları nasıl ve kim tarafından kesildiği bilinmiyor. Yaklaşık 2 ay süreyle tedavi ettikten sonra kanatları iyileşmiş ve uçacak durumda iken doğaya bırakacağız. Sulak alanlarda hayatını sürdüren Angut, tek eşli olarak biliniyor. Eşleri öldükten sonra bir daha çiftleşme zamanını beklemiyorlar. Aç kalarak intihar ediyorlar." - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislerin Bulduğu Angut Tedavi Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement