Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı

Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı

Kars'ta PTT çalışanları Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

27.03.2013 14:05

Kars'ta PTT çalışanları Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Haber-Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay, PTT binası önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, PTT'yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısının 5 Mart tarihinde TBMM'ye sunulduğunu, komisyonda görüşülmeye başlandığını söyledi.

Hükümetin bu yasa tasarısıyla PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçladığını belirten Erginbay, "PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp, tüm özlük haklarını yönetim kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır" dedi.

PTT çalışanlarının bu yağma sürecine geçit vermeyeceğini ifade eden Erginbay, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında resen emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 Sayılı Kanunu'na uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir."

Basın açıklamasının ardından PTT çalışanları iş bıraktı. - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement