Poyrazlar Gölü, Birçok Yaban Kuşuna Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Poyrazlar Gölü, Birçok Yaban Kuşuna Ev Sahipliği Yapıyor

Sakarya'ya 10 kilometre mesafedeki 1. derece doğal sit alanı Poyrazlar Gölü'nü her yıl binlerce yaban kuşu mesken tutuyor.

15.11.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR ORHAN - İBRAHİM YOZOĞLU - Sakarya'nın Adapazarı ilçesine 10 kilometre mesafedeki 1. derece doğal sit alanı Poyrazlar Gölü, her yıl binlerce yaban kuşuna ev sahipliği yapıyor.

Kentin kuzeydoğusunda çam ve meşe ağaçlarıyla çevrili göl, ziyaretçilerin ilgisini çektiği gibi, 64'ü yerli, kışın 36, yazın 47, 6'sı da transit geçiş yapan olmak olmak üzere 154 kuş türünün uğrak mekanı arasında bulunuyor.

Mesire alanının işletmecisi tarafından beslenen yaban kuşları ve kazlar, göl üzerinde seyri doyumsuz manzara sunuyor. Ata, ATV ve trene binen ziyaretçiler, lunaparkta ve paintball oynayarak vakit geçirebiliyor.

Mesire alanının işletmecisi Hakkı Tank, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Gölün zaman zaman göçmen kuşlara ev sahipliği yaptığını belirten Tank, "Biz de bu yaban ördekleri ve su kuşu gibi hayvanlara yem vererek onları yavaş yavaş evcilleştiriyoruz. Elimizden yem yemeye başladılar. Sevgi gösterdikten sonra hayvanlar bile insanların değerini anlayabiliyor" diye konuştu.

"Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bekliyoruz"

Ziyaretçilerin göl ve çevresinde çeşitli etkinliklerle iyi vakit geçirmelerini sağladıklarını aktaran Tank, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki faaliyetlerimiz çoğaldı. Bisiklet, deniz bisikleti, at ve faytonumuz var. Girişten çıkış kapısına kadar 4,5 kilometre mesafeyi ailelerin çocuklarıyla gezebileceği trenimiz var. Ziyaretçilerimiz ATV ile safari yapabilir, paintball oynayabilir. Herkesi buraya davet ediyoruz.

Galatasaray ve Fenerbahçe gibi kulüplerimiz burayı keşfetsin. Büyük takımlar gelsin, bir gün kalsın, başka yeri tercih etmezler. İnsanlar burayı bilmiyor. Borcu olanlar gelsin, burada borçlarını bile unuturlar." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Poyrazlar Gölü, Birçok Yaban Kuşuna Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement