Psg Fırsat Tepti - Son Dakika
Spor

Psg Fırsat Tepti

Böylesine önemli bir maçta macera peşinde koşan Claudio Ranieri, aldığı bir puana yatıp kalkıp dua etmeli. Takımın bütün koordinasyonunu bozan Italyan teknik adam, Monaco'nun vasat ve mahkum bir oyun sergilemesinin baş aktörü oldu.

10.02.2014 14:46

Avantaj PSG'de

Ligue 1'de şampiyonluk yarışı açısından büyük bir önem taşıyordu AS Monaco- Paris Saint Germain karşılaşması. Maça Monaco sürpriz sayılabilecek bir 11'le başladı. Geçtiğimiz haftalarda 3'lü orta sahanın önünde James Rodriguez'i değerlendiren teknik direktör Claudio Ranieri, bu kez Moutinho ile Toulalan'ı birlikte kullanmayı tercih etti. Top kapma görevini Fransız oyuncuya veren Ranieri, geriden oyun kurma işini ise Moutinho'ya bıraktı. Rodriguez'i sağ kanatta değerlendiren Italyan çalıştırıcı, soldan içe kat edip savunmanın dengesini bozması için Ocampos'u tercih etti. Ileri ikilide Berbatov transferine rağmen Germain ile Rivieri'i kullanan Ranieri, 4-2-4 formasyonu ile takımını sahaya sürdü.

Konuk Paris Saint Germain sezon başından beri kullandığı sistemden vazgeçmedi. Geri dörtlüyü değiştirmeyen Laurent Blanc, orta sahayı da birbirlerine alışık olan Motta, Matuidi, Verratti üçlüsünden kurdu. Sağ kanadı Lucas'a bırakan tecrübeli çalıştırıcı, solda Pastore'yi kullandı. Ileri uçta ise Zlatan Ibrahimovic takımın gol silahı oldu.

PSG iyi başladı

Beklendiği üzere oyunda hakimiyetini çabuk kuran Paris Saint Germain, topun sahibi oldu. Şuursuzca pres uygulayan Monaco'lu oyuncular 8.dakikada Pastore'nin golüne engel olamadı. Motta'nın ceza sahasına gönderdiği topta Alex topu arka direğe sarkıttı. Ricardo Carvalho'nun sektirdiği topu iyi takip eden Pastore bu sezon Ligue 1'deki ilk golünü kaydederek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra ilk devrede karşılıklı ataklar olsa da, genel anlamda Paris Saint Germain daha derli toplu bir izlenim verdi. Monaco golden sonra ritmini buldu fakat son vuruşlarda Falcao'yu aradıklarını söyleyebilirim. Nitekim bunu gören Ranieri, 64'üncü dakikada Valere Germain'i oyundan alarak Bulgar yıldız Dimitar Berbatov'u sahaya sürdü. Bu hamleye iki dakika sonra cevap Laurent Blanc'dan geldi. Paris Saint Germain teknik direktörü ilk yarıda iyi bir performans sergileyip bir de gol atan Pastore'yi çıkardı ve yerine Jeremy Menez'i aldı.

Bir anlık dalgınlık...

Oyunu soğutmaya başlayan Paris Saint Germain, gücünü ekonomik kullanmak istedi. Sakınan göze çöp batar misali, bir anlık dalgınlık skoru 1-1'e getirdi. Rakip alana geçmekte dahi zorluk çeken Monaco, sağ kanatta yaptığı hızlı bir kombinasyonda Fabinho'yu topla buluşturdu. Sağdan orta yapan Brezilyalı Berbatov'la Riviere'i topla buluşturmak istedi fakat araya giren Paris Saint Germain kaptanı Thiago Silva kayarak yaptığı dengesiz müdahalede topu kendi ağlarına gönderdi.

Birinci dakikadan itibaren kontrolü altında tuttuğu oyunda bu golle Paris Saint Germain kendi ayağına kurşun sıkmış oldu.

Kalan 20 dakikada Paris Saint Germain puan farkını açmayı sağlayacak galibiyet için yüklense de kaleci Subasic'i geçemedi. Hırvat kaleci iki pozisyonda Zlatan Ibrahimovic'in şutlarını kurtardı ve takımının şampiyonluk yarışında var olmasını sağladı. Maçın son düdüğüyle birlikte galibiyeti kaçıran taraf olan Paris Saint Germain, ligdeki puan farkını açamasa da en azından korumayı başardı. AS Monaco ise mutlak galibiyet alması gereken maçta teknik direktörü Claudio Ranieri'nin fantastik tercihlerinin kurbanı oldu. Sezon başında denenen ve başarısız olan bir sistemi böylesine hayati önem arz eden bir mücadelede ısıtıp yeniden masaya koyan Italyan teknik adam sınıfta kaldı. Aldıkları bir puan tamamen Paris Saint Germain'in hediyesi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Psg Fırsat Tepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement