Pursaklar'da "Namazla Diriliş" Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da "Namazla Diriliş" Konferansına Yoğun İlgi

Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Namazla Diriliş" konferansına halk yoğun ilgi gösterdi.

16.02.2015 10:04  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Namazla Diriliş" konferansına halk yoğun ilgi gösterdi.

Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta çok sayıda Pursaklarlı bir araya geldi. İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut'un kendine has anlatımı ile gerçekleşen "Namazla Diriliş" konulu konferansta namazın önemi anlatıldı. Konferans salonunu dolduran davetliler, Ahmet Bulut'un hikayelerle desteklenen anlatımını dinlerken duygu dolu anlar yaşadı. Bulut, Hz. Muhammed'e (s.a.v) peygamberliğin pazartesi günü verildiğini, salı günü ise namazın emredildiğini belirterek, namazın önemine dikkat çekti. "Namaz kılmamak küçük bir problem değildir" diyen Ahmet Bulut, Hz. Peygamber'in hayatından örnekler verdi. Bulut, "Allah'la aranızın nasıl olduğunu merak ediyorsanız namazla aranıza bakın. Kul namazda kimle sohbet ettiğini bilseydi asla namazı terk etmezdi" dedi.

Sahabe dönemi Müslümanları ile günümüzdeki Müslümanlar arasındaki farkı bir örnekle değerlendiren Bulut, "Sahabe ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Zamane Müslümanları ise gözleri şişinceye kadar uyuyor. Bedenimizin yemeğe ne kadar ihtiyacı varsa ruhumuzun da namaza o kadar ihtiyacı var. Günlük 24 saatimizin bir saatini namaza ayırmak çok zor değil. Unutmayalım ki imanımız varsa imkanımız da vardır. Takva elbisesini giydiğimiz zaman yuvalarımızdan huzur eksik olmaz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da 'Namazla Diriliş' Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement