"Radyo Araçlarının Eğitimde Etkin Kullanımı" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

"Radyo Araçlarının Eğitimde Etkin Kullanımı" Eğitimi

Radyo araçlarının eğitim ortamlarında daha etkin kullanılmasını amaçlayan öğretmen eğitimi Manavgat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ev sahipliğinde başladı.
Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, "Manavgat İlçe Milli...

10.12.2013 17:44

Radyo araçlarının eğitim ortamlarında daha etkin kullanılmasını amaçlayan öğretmen eğitimi Manavgat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ev sahipliğinde başladı.

Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, "Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 4 ülke ile birlikte "Network of Words-Kelimeler Ağı" isimli Leonardo da Vinci Ortaklı projesi yürütüyoruz. 2012 yılında başlayan İspanya, Avusturya, İrlanda ve Portekiz ile birlikte çalıştığımız bu projede şimdiye kadar farklı ülkelerde 3 toplantı gerçekleştirildi. En son Avusturya'da yapılan proje toplantısında her ortağın kendi ülkesinde öğretmenlerin ve öğrencilerin sınıf ortamlarında radyo araçlarını daha etkin kullanmaları için eğitimler verilmesine karar verildi.

Biz de Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Venüs Radyo ile işbirliği içinde gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve 2 günlük bir eğitim programı hazırladık. Bu programda katılımcılarımız olan öğretmenler derslerini daha ilgi çekici hale getirmek ve öğrenci motivasyonunu arttırmak amacıyla basit düzey ses kayıtları yapmak, bu kayıtlara audacity programını kullanarak farklı ses efektleri ve ambiyanslar eklemek, kısa radyo piyesleri oluşturmak ve açık oturum programları organize etmek gibi değişik konularda hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alacaklardır. Öğrencilerimizin teknolojiye olan yatkınlıkları ve ilgilerini eğitimlerine ve okul yaşamlarına yönlendirmeyi amaçladığımız bu çalışmaya öğrencilerimizin de yoğun ilgi göstereceklerini düşünüyorum. Halk Eğitimi Merkezinin ev sahipliği yaptığı bu eğitime ilçemizdeki farklı eğitim kurumlarından 30 öğretmen katılmaktadır" dedi.

Eğitim programının 2 gün süreceğini belirten Kılıç, "Öğretmenlerimizden kısa vadede görev yaptıkları okullarda bu eğitimde edindikleri deneyim ve kazanımları hem meslektaşlarıyla hem de öğrencileriyle paylaşmalarını ve eğitim ortamlarında mümkün olduğunca radyo araçlarını kullanarak daha öğrenci merkezli dersler işlemelerini bekliyoruz. Daha uzun vadedeki hedefimiz ise eğitimde her zaman isminden söz ettirmeyi başaran ilçemizde bir okul radyosu kurarak eğitim programları yayınlamaktır. Bu eğitimin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımı kutluyor, tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortağı olduğu projenin bir sonraki çalışma toplantısı Ocak ayında İrlanda'da gerçekleşecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Radyo Araçlarının Eğitimde Etkin Kullanımı' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement