Ram Müdürü Çirkin'den Eğitim Uyarıları - Son Dakika
Yerel

Ram Müdürü Çirkin'den Eğitim Uyarıları

Ram Müdürü Çirkin\'den Eğitim Uyarıları

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) İl Müdürü Cebrail Çirkin, 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda öğretmen, öğrenci ve velilere çeşitli uyarılarda bulundu.

22.09.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) İl Müdürü Cebrail Çirkin, 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda öğretmen, öğrenci ve velilere çeşitli uyarılarda bulundu.

Yeni bir eğitim öğretim sezonuna başlarken, çocukların eğitimini etkileyecek bir başladığını kaydeden RAM Müdürü Cebrail Çirkin, eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili anlayış ve hoşgörünün önemine dikkat çekti.

Cebrail Çirken, anlayış ve hoşgörünün diğer zamanlardan daha fazla olması, empatinin de profesyonelce kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Çirkin, "Çocuğuma karşı tutum ve davranışım nasıl olmalı? Çocuğum nasıl beslenmeli? Uyku düzeni nasıl olmalı? Stresli çocuğum için ne yapmalıyım? Stres ve kaygının, başarıyı engellememesi için neler yapılmalı? Gibi birçok sorunun kafamızı meşgul etiği bu günlerde çocuklarımızın psikolojik durumunu çok iyi anlamak gerekir.

Öğrencilerimizin moralini bozmadan, başarılarını arttırabilmek için veliler olarak bir çok şey yapmamız gerekiyor. Özellikle öğrencilere güvenmemiz ve bu güveni onlara hissettirmemiz gerekiyor. Çocuğun eğitim öğretim yılına hazır olmalarını sağlamalıyız. Veliler okul idarecileri ve öğretmenleriyle düzenli olarak görüşmesi gerekiyor. İdareci, öğretmen ve veliler birlikte öğrenciyi daha iyi yönlendirir. Kitap okumaları, internette zaman geçirmemeleri, az televizyon izlemelerini tavsiye ediyorum. Aileler çocukların beslenmelerine, özellikle de sabah kahvaltısını yapmasına önem versinler" dedi.

Anaokulu ve birinci sınıfa başlayan çocuklar ile ilgili veliler ve öğretmenleri uyaran Çirkin, "Anaokulu yeni bir yaşama geçiş basamağıdır. Çocuğun anne-baba, ağabey-kardeşten daha çok sosyal arkadaşların bulunduğu yeni bir hayatın ilk adım yeridir. Bu çocuklara öğretmenlerin özellikle hassas davranmalarını, onları kabul edici, kucaklayıcı tavır sergilemelerini istiyoruz. Okul fobisi olan çocuklara rehber öğretmenler ile yaklaşmaları daha doğru olur. Çocukların okul hayatına oyun ve eğlenceler ile renklendirmeleri uyum sorununu ortadan kaldıracaktır. Birinci sınıfa giden çocuklarda ise psikomotor geriliği olabilir. Aileler sabırlı olsun. Baskıcı bir şekilde üzerlerine gidersek öz güven kaybına neden olabiliriz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ram Müdürü Çirkin'den Eğitim Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement