Ramazanda "METABOLİZMA Çiğ Köfte İle Dengede" - Son Dakika
Güncel

Ramazanda "METABOLİZMA Çiğ Köfte İle Dengede"

Ramazanda "METABOLİZMA Çiğ Köfte İle Dengede"

Kilo Almadan Ve Aç Kalmadan Oruç Tutmak Mümkün!

27.06.2014 16:05  Güncelleme: 16:08

Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyoruz. Oruç sebebiyle değişen beslenme alışkanlıklarımız metabolizma hızımızın düşmesine, vücudumuzun daha yavaş çalışmasına ve kilo almamıza neden oluyor. Metabolizma hızımızı dengede tutabilmek için: esmer bulgur, ceviz, limon, acı ve baharatlar tüketmemiz önemli. Hazırlanışında bu besinlerin tümünü içerisinde bulunduran çiğ köfteyi tüketerek metabolizma hızımızı ramazan ayında da düşürmemek mümkün.

Sahur ve iftar arasında geçen zaman ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle oldukça uzun. Bu zaman diliminde aç kalmamız vücudumuzda önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden oluyor. Uzmanlar uzun süre aç susuz kalınan bu süreci sağlıklı atlatabilmek için alınan besinlere özellikle dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

Uzun süre, özellikle 12 saat süren açlık nedeniyle metabolizma az enerji harcıyor. Vücut daha yavaş çalışıyor, metabolizma hızı düşüyor ve kilo alıyoruz. Sağlıklı ve kolay oruç tutabilmemiz için İftar ve sahur sofralarında tükettiğimiz yiyecekler büyük önem taşıyor. Uzmanlar ramazan sofralarımızda, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirecek, tokluk hissi yaratan besinleri tüketmemizi öneriyor. Esmer bulgurun kan şekerinize, cevizin kolesterolünüze, limon, acı ve baharatların metabolizma hızınıza olumlu etkilerini düşünecek olursak çiğ köftenin ramazan sofralarımız için iyi bir tercih olduğu kanaatine varabiliriz. Ülkemizin ilk ve tek Helal Gıda Sertifikasına sahip Tatlıses Çiğ Köfte kaliteli, sağlıklı ve inançlarımıza uygun ürünler kullanarak üretiliyor ve gönül rahatlığıyla ramazan sofralarımızda ki yerini alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazanda 'METABOLİZMA Çiğ Köfte İle Dengede' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement