Rapor: Tsmc, Apple A10 İşlemcisini 10 Nm ile Üretmeyi Planlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Tsmc, Apple A10 İşlemcisini 10 Nm ile Üretmeyi Planlıyor

Rapor: Tsmc, Apple A10 İşlemcisini 10 Nm ile Üretmeyi Planlıyor

Tayvanlı yarıiletken tedarikçisi TSMC, Samsung'a karşı büyük bir atağa kalktı.

26.05.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Samsung ve TSMC arasındaki savaş her geçen gün daha da sıcaklaşıyor. Koreli şirketin A9'un tüm üretimini aldığı, TSMC'nin oyundışı kaldığı söylendi. Daha sonraki raporlarda ise TSMC'nin aslında A9'un %30 üretiminden sorumlu olduğu belirtildi. Dedikodular serseri mayın gibi bir oraya bir buraya gidip geliyor.


Fakat UDN sitesi tarafından yayınlanan bomba bir rapor işlerin bir hayli değişeceğini öne sürüyor. Apple A10'un adı 10 nm üretim süreci ve TSMC ile anılıyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna biraz daha yakından bakalım.


Son gelişmeler


Yepyeni raporlara göre TSMC, Hsinchu'da bulunan 12 tesisinde 10 nm üretim hattı kuracak. Kaynaklar TSMC'nin mülkiyet programına başladığını ve imza aşamasının potansiyel müşteriler ile yıl sonuna kadar hazır olacağını söylüyor.


Tayvanlı gözlemcileri ise TSMC'nin 10 nm tesislerinin Apple A10 siparişleri için gerekli olacağı görüşünde. Söylenenler sadece bu kadarla sınırlı değil. Eğer TSMC, tesislerini biraz daha yukarı düzeye çekebilirse A10 siparişlerinin %100'ünü alabilir. Çinli farklı bir kaynağa göreyse TSMC, A9'daki durumu çoktan kabullendi ve uzun süredir A10'un üretimini almak için çalışıyor.


Daha önceki raporlarda Samsung'un da bu sene sonunda 10 nm üretim sürecine geçmeye kararlı olduğu belirtilmişti. ETNews'in yakın tarihli bir raporunda TSMC'nin 10 nm sürecinden bahsedilmiş, fakat şirketin 7 nm'ye odaklandığı vurgulanmıştı. Anlaşılan tedarik ağındaki rekabet daha çok artacak.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Tsmc, Apple A10 İşlemcisini 10 Nm ile Üretmeyi Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement