Rekolte Geçen Yıla Göre Düşük Ancak Kalitesi Yüksek - Son Dakika
Yerel

Rekolte Geçen Yıla Göre Düşük Ancak Kalitesi Yüksek

Rekolte Geçen Yıla Göre Düşük Ancak Kalitesi Yüksek

Şereflikoçhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü, arpa ve buğday hasadında verimin geçen yıla göre daha düşük ancak kalite ve protein bakımından yüksek olduğunu bildirdi.

14.07.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şereflikoçhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü,  arpa ve buğday hasadında verimin geçen yıla göre daha düşük ancak kalite ve protein bakımından yüksek olduğunu bildirdi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü, yaptığı açıklamada, arpa ve buğday hasadında geçen yıla göre yüzde 30 -50  oranında verim kaybının yaşandığını belirterek, "Bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı çiftçi kayıplar yaşadı. Mart-Nisan aylarında yağmur ve kış aylarında kar yağışının olmamasından dolayı yaşanan kuraklık verim kaybına neden oldu, Haziran'da alınan yağışların ardından buğdaylar daha dolgun ve protein bakımından daha zengin" dedi.

Şereflikoçhisar geneli ve köylerinde biçerdöverle ekili alanlardaki hasadın bir hafta içerisinde sona ereceğini ifade eden Görgülü, biçerdöver kontrollerinin aralıksız devam ettiğini vurguladı.

İlçeye bağlı köylerde hasat dönemlerinde teknik ekip tarafından biçerdöver denetimlerinin gerçekleştirildiğini anımsatan Görgülü, bu kapsamda 80 biçerdöverin kontrol edildiğini kaydetti.

Hasat dönemlerinde mahsulün biçilmesinin ardından tarlalarda kalan sap ve saman balyalarına besicilerin ilgilinin yüksek olduğunu anlatan Görgülü, "'Bu mevsimde balyaların tanesi 7 liraya alıcı buluyor. Bu rakam kış aylarına kadar daha da yükselecektir. Öte yandan ekili alanlardaki tarlaları biçerdöver sahipleri balya karşılığında sürüyorlar" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rekolte Geçen Yıla Göre Düşük Ancak Kalitesi Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement