Rektör Gönen'in İlköğretim Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Rektör Gönen'in İlköğretim Haftası Mesajı

Rektör Gönen\'in İlköğretim Haftası Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İlköğretim Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

22.09.2015 17:35

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İlköğretim Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İlköğretimin sadece ortaöğretime öğrenci hazırlayan bir basamak olmadığını bildiren Gönen, bireyin yaşamında akademik temellerin atıldığı ve bireyi yaşama hazırlayan önemli bir aşama olduğunu belirtti. Ülkenin aydınlık ve mutlu geleceği için çocukların becerilerinin de dikkate alınarak doğru yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Gönen, "Eğitim sistemimiz; yaşadığımız bilgi, teknoloji ve iletişim çağının gereklerine uygun olmalı ve dünyadaki hızlı değişimlere alternatif eğitim yaklaşımlarıyla cevap verebilmelidir. İlköğretim basamağında eğitim -öğretim süreci öğrencilere yoğun bilgi aktarma gayretinden çok, eğitim çalışmalarının ağırlıkta olduğu ve öğrenciye rehberlik edilmesi suretiyle birtakım davranış değişikliği meydana getirme süreci olarak algılanmalıdır. Bu bağlamda çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, ülkesini, bayrağını, tarihini seven sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi, ancak çağdaş eğitim ve öğretim programlarının izlenmesiyle mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

"BİZLER EN İYİ EĞİTİMİ SUNMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, mesajında şunları da aktardı:

"İlköğretimden üniversiteye doğru sıralanan eğitim-öğretimin son basamağında bizler, gerekli olan tüm kaynakları etkin biçimde kullanarak, genç nesilleri yetiştirmenin vermiş olduğu büyük sorumlulukla onlara en iyi eğitim ve öğretimi sunmak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimiz, eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve velilerimiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve Eskişehir'imiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Gönen'in İlköğretim Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement