Rektör Yardımcısının Sınav Ücretlerini Zimmetine Geçirdiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Rektör Yardımcısının Sınav Ücretlerini Zimmetine Geçirdiği İddiası

Rektör Yardımcısının Sınav Ücretlerini Zimmetine Geçirdiği İddiası

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın üniversitenin döner sermaye hesabına yatırması gereken meblağı zimmetine geçirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edildi.

21.11.2014 12:17

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın üniversitenin döner sermaye hesabına yatırması gereken meblağı zimmetine geçirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Artuklu Üniversitesi'nde yürüttüğü yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyette tutulan Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılması için avukatı tarafından mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. Edinilen bilgilere göre, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin döner sermaye hesabına yatırılması gereken büyük miktardaki meblağlar Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'a yıllarca elden verildi. Ağustos ayında tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran 2 binin üzerindeki öğrenciden Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından düzenlenen ve geçerliliği olmayan bir makbuz karşılığında kişi başı 50 lira alındığı ileri sürüldü. Bunun sonucunda elde edilen 115 bin 250 liranın ise döner sermaye hesabına yatırılmadığı iddia edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Yaşayan Diller Enstitüsü Sekreteri Hanifi Gültekin'in ise emniyette verdiği ifadede, "Ben göreve başladığım 8 Mayıs 2013 tarihinden sonra bu şekilde yapılan tahsilatların usulsüz olduğunu Kadri Yıldırım hocama ve çalışan memurlara söyledim. Fakat bana daha önce de bu şekilde tahsilat yaptıklarını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını söylediler. Ben de yeni olduğum için düzene ayak uydurdum. Sınav ücretleri karşılığı alınan miktarlar Kadri Yıldırım hoca tarafından belirlenmektedir ve sorumlusu Kadri Yıldırım hocadır. Memurlar tarafından tahsis edilen sınav ücretleri bende toplanırdı ve ben de bu parayı sınav hizmetlerinde harcardım. Geri kalan 55 bin lira tutarındaki parayı da Kadri Yıldırım hocaya teslim ettim. Kadri Yıldırım'ın almış olduğu bu parayı nerede ve nasıl harcadığı hakkında bilgi sahibi değilim" dediği öğrenildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Yardımcısının Sınav Ücretlerini Zimmetine Geçirdiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement