Romario: Messi Otistik, Asperger Sendromu'na Sahip - Son Dakika
Spor

Romario: Messi Otistik, Asperger Sendromu'na Sahip

Romario: Messi Otistik, Asperger Sendromu\'na Sahip

Brezilyalı efsane Romario, "Messi, Asperger Sendromu'na sahip. Dikkati toplamak ve her şey üzerinde konsantrasyon sahibi olmak gibi hediyesi vardır." dedi.

25.09.2015 14:44  Güncelleme: 14:46

Brezilya'nın efsane futbolcularından Romario, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin hastalığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Romario, Arjantinli yıldızın otistik olduğunu söyledi.

"DİKKATİ TOPLAMAK VE HER ŞEY ÜZERİNDE KONSANTRASYON SAHİBİ OLMAK GİBİ HEDİYESİ VAR"

Asperger Sendromu adı verilen ve bir çeşit otizm olarak kabul edilen hastalığın 28 yaşındaki oyuncuda da bulunduğunu belirten Romario, "Bu otizmin yumuşak bir boyutudur. Dikkati toplamak ve her şey üzerinde konsantrasyon sahibi olmak gibi bir hediyesi vardır. Newton ve Einstein da bu hastalığın aynısına sahiptiler. Asperger sendromu ile Messi'ye etkileyici bir yetenek veriyor, futboldaki başarısını etkiliyor" dedi.

Son Dakika Spor Romario: Messi Otistik, Asperger Sendromu'na Sahip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • zorik: sabri nin derdi ney başkan.birde ona bak.belki tedavisi vardır. 30 0 Yanıtla
  • Focarez: Romario büyük bir futbolcuydu. Barcelonada kiramadigi rekorları kırdığı için kiskaniyordur. Bu bir suclama değil hakarettir. 12 2 Yanıtla
    ayıp: Ulan hastaligin hakareti mi olur allah senin de basina versin 5 0 araştırın biraz: Otizm bir hastalık değil!!! Farklı bir düşünce yapıları var sadece.otizm e hastalık demek cahillik!! 3 0
  • Ot: Bende de var... 4 2 Yanıtla
    mal: oha yalnız değilmişim 1 0 mal: ve bende de... 0 0 mal: bende de :-/ 0 0 mal: bende de... 0 0

Advertisement