Rüştü Reçber: ya Volkan ya da Beşiktaşlıların Beceriksizliği - Son Dakika
Spor

Rüştü Reçber: ya Volkan ya da Beşiktaşlıların Beceriksizliği

Hürriyet yazarı Rüştü Reçber, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

23.03.2015 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tabii ki iki takım için de kazanılacak veya kaybedilecek puanların önemini de düşünürsek maçın bu şekilde geçmesini de anlayışla karşılamak lazım. İki takımın ‘top kalemden uzak kalsın’ düşüncesi içindeki futbol anlayışı doğal olarak orta saha mücadelesi halinde geçen bir maç izletti. Özellikle Beşiktaş’ın top F.Bahçe’deyken takım savunmasını doğru yapması Fenerbahçe’nin pozisyon üretememesindeki en önemli faktördü. Buna rağmen Beşiktaş defansında Ersan ve Necip’in yaptığı bir hatadan dolayı Emenike ve Mehmet Topal’ın Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları düşünürsek Fenerbahçe için de çok önemli iki pozisyon yaşandığını belirtebiliriz.

Kazanmak daha zor

Maça sakatlıklara başlayan F.Bahçe, Meireles’in de sakatlanmasıyla zorunlu değişikliklere gitti. Bu talihsizlik aynı şekilde Beşiktaş’ın üzerinde de vardı. İlk devre hafızalarda kalan diğer bir gelişme ise Emenike’nin sahalarımızda görmediğimiz tarzdaki hareketiydi. Olaya Emenike’nin açısından bakacak olursak haftalarını birikiminin patlamasıydı. Hem taraftarın tepkisi (ki bundan çok etkilendiğini düşünmüyorum) hem de takım arkadaşlarından gelen tepki bu şekilde hareket etmesinin diğer bir nedeniydi. Bence Emenike ikinci yarıya çıkmamayı istese bile İsmail hocanın onu oynatması gerekirdi. Çünkü futbolcuyu kaybetmek kolay kazanmak ise zordur.

Bambaşka bir Beşiktaş vardı ikinci yarıda. Özellikle 60. dakikadan sonra oyun olarak ağırlığını koyan, F.Bahçe kalesine giden ve pozisyonlar bulan ancak pozisyonların hiçbirinde sonuç alamayan bir Beşiktaş vardı sahada. Bu pozisyonlarda ya Volkan ya da Beşiktaşlıların beceriksizliği devreye girdi. Fenerbahçe ikinci yarı bir buçuk kere girdiği pozisyonda 1 gol attı ve maçı kazandı. Maçtan önce Bilic’e ‘Maç berabere bitecek’ dense bence kabul ederdi, maç oynanırken İsmail hoca da ‘Beraberlik benim için iyi sonuç’ derdi. Fakat son dakikadaki gol her şeyi değiştirdi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Rüştü Reçber: ya Volkan ya da Beşiktaşlıların Beceriksizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement