Sağlık Çalışanları Grevde - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanları Grevde

Sağlık Çalışanları Grevde

Adana'da, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nı protesto eden sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlük greve gitti.

14.03.2014 14:14

Adana'da, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nı protesto eden sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlük greve gitti. Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, "Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez" dedi.

Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere, sağlık meslek örgütleri hükümetin "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nı protesto etmek için 14 Mart Tıp Bayramı'nda, sadece acil hastalara bakmak şartıyla grev kararı aldı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 120 sağlık emekçisi, çeşitli sloganlar atarak Atatürk Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, günü bayram gibi yaşamadıklarını belirterek, "Tıp mı bıraktınız, sağlık mı? Hangi derdimizden söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup eriyip giderken ağız diş sağlığından nasıl söz edebiliriz ki?" diye konuştu.

Sağlığın, doğuştan gelen bir hak olduğuna dikkat çeken Dr. Ali İhsan Ökten, "Sağlık hizmeti almak herkesin, göstericilerin de hakkıdır diyoruz. Göstericilere ilk yardım hizmeti verdiğimiz için suçlanıyoruz. Mesleğinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarını hapse atacak, altından kalkamayacağı para cezaları verecek yasalar çıkarıyorlar. Sağlık çalışanları bu ülkenin hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmış ve mesleğini hakkıyla yerine getiremediği gibi hakkını alamadığını düşünmektedir. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanları Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement