Sahibini Takip Eden Robot Valiz: Travelmate Robotics - Son Dakika
Ekonomi

Sahibini Takip Eden Robot Valiz: Travelmate Robotics

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Travelmate Robotics, cep telefonu konum bilgisiyle sahibini takip edebilen ve saatte 10 kilometre yapan robot valiz geliştirdi.

30.03.2017 21:43  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bir teknoloji girişim şirketi, sık sık yolculuk yapan ve özellikle havalimanlarını kullanan insanlar için işleri oldukça kolaylaştıracak bir ürüne imza attı.

Kaliforniya merkezli bir girişim olan Travelmate Robotics Indiegogo, sahibinin cep telefonundaki konum bilgisini GPS teknolojisi ile izleyen bir robotik valiz geliştirdi.

ŞİRKETİN PARAYA İHTİYACI VAR

Şirket, başlattığı kampanyadan hedeflediği parayı toplayabilirse akıllı bavulları sokaklarda görmeye başlayacağız. Önüne çıkan engellere ve kalabalıklara karşı hazırlıklı olan robot valizler sayesinde yolcular sadece kahvelerini ellerinde taşımak zorunda kalacak.

10 KİLOMETRE HIZ YAPIYOR

Şirket Tesla'nın otomatik pilot projesinden ilham aldıklarını ve bunu bir adım ileri götürdüklerini söylüyor. Saatte 10 kilometre hıza sahip valiz, sahibini 1-1.5 metre yakından takip edebiliyor.

DİĞER VALİZLERİ DE TAŞIYABİLİYOR

Dayanıklı malzemeden üretilen valiz, belli bir ağırlığa kadar diğer bagajları da taşıyabilecek kapasiteye sahip.

2017 yılı sonunda piyasaya sürülmesi planlanan valizin, havalimanlarında bagajlara çok da nazik davranmayan atıcılara ne kadar dayanabileceğini ise zaman gösterecek.

Sahibini Takip Eden Robot Valiz: Travelmate Robotics

Son Dakika Ekonomi Sahibini Takip Eden Robot Valiz: Travelmate Robotics - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement