Sahnelerde TOFD Rüzgarı ve Uğur Koleji'yle Rüya Gibi Bir Gece - Son Dakika
Güncel

Sahnelerde TOFD Rüzgarı ve Uğur Koleji'yle Rüya Gibi Bir Gece

Sahnelerde TOFD Rüzgarı ve Uğur Koleji\'yle Rüya Gibi Bir Gece

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ, kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

04.04.2015 10:51  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU'nu ağırlayan TOFD "İnsan İnsana Yaşam Üstüne Bir Sohbet" isimli söyleşi ile Gerçek Özgürlük isimli son kitabın imza gününü düzenledi.

Sürprizlerle dolu gecede ayrıca Uğur Koleji'nin desteğiyle sahnelenen Rüya ve Maskeler isimli teatral modern dans gösterisi sahnelenirken, gösteriden elde edilen gelirle TOFD için engelli minibüsü alınacağı açıklandı.
"İnsanın özü candır ve canda özür yoktur."

Gecede Ramazan Baş'ın gönüllü desteklerinden dolayı teşekkür ettiği Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'na hediye edilen şiltte yine kendisine ait şu sözler yazıyordu: "Engelli insanlarını önemsemeyen bir toplum, insan olmayı önemsemeyen bir toplumdur. İnsanın özü candır ve canda özür yoktur."
70 yıllık keman omurilik felçli sanatçı Nagihan Gül'e hediye edildi.

TOFD Başkanı Ramazan Baş ve Semra Çetinkaya bir trafik kazası sonucu omurilik felci olan konservatuar mezunu sanatçı ve eğitmen Nagihan Gül'ü sahneye davet ederek, TOFD gönüllüsü Yıldız Duba'nın Cemal Reşit Rey 'de keman sanatçılığı yapan amcasının 70 yıllık çok değerli bir kemanını hediye ettiler. 25 yaşındaki genç sanatçı bu sürpriz hediye ile duygu dolu anlar yaşarken, destek olan herkese 'Fikrimin İnce Gülü' isimli parçayı seslendirerek teşekkür etti. Ramazan Baş bu güzel sürprize aracılık ettikleri için TOFD gönüllüsü Yıldız Duba'ya plaket takdiminde bulunarak teşekkür etti.
Uğur Koleji Özel Gösterimiyle sahnelenen Rüya ve Maskeler amacına ulaştı. Elde edilen gelirle TOFD için engelli minibüsü alınacak.

Uğur Koleji'nin desteğiyle 42. kez sahnelenen Rüya ve Maskeler Uğur Koleji yöneticileri, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımı ve ilgisiyle izlenirken, gösteriden elde edilen gelir ile TOFD'ne engelli vatandaşların ulaşım konusunda en çok ihtiyaç duydukları tam donanımlı engelli minibüsü alınacak. Ramazan Baş'ın tüm Uğur Koleji Ailesi'ne teşekkür ederek sahneye davet ettiği Özel Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Haluk Koçak yaptığı konuşmada engelli hayatın zorlukları ve bu zorluklara karşı duyarlı olunmasını gerektiğini vurgularken; 'Yola çıkılan bu projede 800 bilet hedefine ulaştık ve elde edilen gelirle Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için engelli minibüsü alabileceğiz. Rüya ve Maskeler ekibi ile engelleri aştık. Umuyoruz ki engelli minibüsümüz onlar için "Uğurlu" gelir." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahnelerde TOFD Rüzgarı ve Uğur Koleji'yle Rüya Gibi Bir Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement