Sahte Plakalar da Cezalandırılsın" - Son Dakika
Güncel

Sahte Plakalar da Cezalandırılsın"

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sahte tapu ile sahte plaka arasında bir fark bulunmadığını belirterek, "Bu nedenle sahte plaka taşıyanlara resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verilecek olması yerinde bir uygulama olacaktır.

20.04.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sahte tapu ile sahte plaka arasında bir fark bulunmadığını belirterek, "Bu nedenle sahte plaka taşıyanlara resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verilecek olması yerinde bir uygulama olacaktır." ifadesini kullandı.

Keskin, yazılı açıklamasında, bombalı eylemlerde de kullanılan ve son yıllarda kullanımında artış gözlenen ikiz ve sahte plaka takanlara yönelik tedbirlerin ve caydırıcı önlemlerin alınması için bakanlıklar ve kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını aktardı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden kendilerine tescil plakası dışında plaka taşıyanlara Türk Ceza Kanunu'nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması için bir çalışmanın yürütüldüğünün bildirildiğini ileten Keskin, "Emniyet Genel Müdürlüğü'ne göndermiş olduğumuz talebimize ilişkin verilen cevapta, 'Tescilli bir araca tahsis edilen tescil plakası dışında plaka veya plaka görünümü taşıyan gereçleri kullanan ya da kullandıran kişilerin plakanın mühürlü olup olmadığına bakılmaksızın Türk Ceza Kanunu'nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması amacıyla 2918 Sayılı Kanun'un 23. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmanın' sürdürüldüğü bildirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Böylesi bir yasal düzenlemeyi desteklediklerini vurgulayan Keskin, bir an önce yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini beklediklerini belirtti.

Keskin, açıklamasında, "Sahte nüfus cüzdanı taşınması ile sahte plaka taşınması arasında bir fark yoktur. Sahte tapu ile sahte plaka arasında da bir fark yoktur. Bu nedenle sahte plaka taşıyanlara resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verilecek olması yerinde bir uygulama olacaktır. Sahte imzanın Türk Ceza Kanunu'nda bir karşılığının olması gibi, sahte plaka taşımanın da bir karşılığı olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Keskin, son dönemde Malatya'da emniyetin standart dışı ve ikiz plakalara karşı denetimleri sıklaştırmasını da sonuna kadar desteklediklerini vurgulayarak, bu denetimlerin devam etmesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahte Plakalar da Cezalandırılsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement