Sakal-ı Şerif Ziyaretine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Sakal-ı Şerif Ziyaretine Yoğun İlgi

Sakal-ı Şerif Ziyaretine Yoğun İlgi

Korkuteli ilçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısı ile camilerde bulunan Hz. Muhammed’e (SAV) ait Sakal-ı Şerif’i ziyarete açtı.

13.07.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkuteli ilçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısı ile camilerde bulunan Hz. Muhammed'e (SAV) ait Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtı. Korkuteli Pazar camiinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, sarılı olduğu 40 bohçadan salavatlar çekilerek çıkarıldı. Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösterdiler.

Öğle namazı sonrası Pazar camiinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yoğunluk sebebiyle her hangi bir izdiham yaşanmaması için müezzinler bayan cemaati uyarıp tek tek sıra halinde ziyaret etmelerini sağladı. Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut yaptığı açıklamada, bugünün manevi yönden en önemli günlerden biri olduğunu belirterek, "Peygamberimiz (SAV) saç ve sakal tıraşı olduğu zaman, saç ve sakal telleri ashap tarafından toplanarak, hatıra olarak saklanırdı. Peygamber Efendimiz (SAV) veda haccında tıraş olurken saç telleri ashabı tarafından etrafı çevrilmişti. Bu sakallar günümüzde camilerde cam fanuslar içinde saklanmakta, mübarek gün ve gecelerde tekbir ve salavatla ziyaret edilmektedir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakal-ı Şerif Ziyaretine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement