Sakarya'da 23. Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da 23. Ramazan Etkinlikleri

Sakarya'da 23. Ramazan Etkinlikleri kapsamında "İnfak ve İffet Arası Oruç" söyleşisi gerçekleştirildi.

11.06.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da 23. Ramazan Etkinlikleri kapsamında "İnfak ve İffet Arası Oruç" söyleşisi gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile İlim ve Hikmet Vakfı işbirliğiyle Kent Park'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Mustafa Aydın, İslam'ın 5 şart denilen unsurlar üzerine inşa edildiğini, orucun da bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Orucun evvelinin infak ve sadaka, son kısmının ise iffetin muhafazası olduğunu dile getiren Aydın, "Peygamber efendimiz her hak sahibine hakkının verilmesini buyurur. Rabbimizin de bizim üzerimizde hakkı var. Bunlardan biri de oruçtur. Hakların, saatinde ve zamanında ödenmesi gerekir." dedi.

İslam'da infakın en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Aydın, "İmandan sonra namaz, namazdan sonra da infak gelir. İster eğitim, ister iş hayatında olsun, biz Müslümanlar olarak infakı anlatmadan önce sağlıklı bir çalışma aşkı ve heyecanını bu topluma anlatmak zorundayız. Kulun ilk önce yapabileceği sebepleri yerine getirmesi gerekir. İnfak için çalışmak lazım. Bizim topluma infaktan önce çalışmanın önemini, çalışmanın ihtiyacını anlatmamız gerek. Sonra da ihtiyacımızdan fazlasını, sevdiğimizi ya da kendimizin ihtiyacı olanı insanlara verme şuurunu anlatmak gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 23. Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement