Sakarya'da Don Nedeniyle Meyve Ağaçları Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Don Nedeniyle Meyve Ağaçları Zarar Gördü

Çevre illerin ayva, üzüm ve şeftali ihtiyacını karşılayan Pamukova ilçesinde don nedeniyle onlarca dönümlük ağaçta zarar oluştu.

09.04.2014 15:52  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukova ilçesinde don nedeniyle onlarca dönüm ayva, üzüm ve şeftali ağacı zarar gördü.

Pamukova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsfendiyar Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart'taki don nedeniyle çiftçilerin büyük ölçüde zarar gördüğünü söyledi.

Don olayının ilçeye bağlı köylerde daha çok görüldüğüne işaret eden Çetin, "Yaklaşık 2 bin 700 dönüm ayva, bin 500 dönüm üzüm ve 700 dönüm şeftalide zarar oluştu" dedi.

İsabalı köyünde çiftçilik yapan Kemal Vural ise don nedeniyle ayva bahçelerinin yüzde 90'ında, diğer meyve bahçelerinin ise yüzde 80'inde zarar oluştuğunu söyledi.

İlçedeki çiftçilerin yüzde 60'ının geçimini ayvadan sağladığına dikkati çeken Vural, "Devlet destekli acenteye sigorta yaptırdık. Yetkililer, tespit yaptı. Meyvelerin yüzde 90'ının yandığını fakat sigorta kapmasında olmadığını ve teminatları ödeyemeyeceklerini söylediler. Çiftçiler olarak çok mağdur durumdayız, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Don Nedeniyle Meyve Ağaçları Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement