Zeynep Bebek Kanser Hastası Annesine Hayat Oldu - Son Dakika
Güncel

Zeynep Bebek Kanser Hastası Annesine Hayat Oldu

Zeynep Bebek Kanser Hastası Annesine Hayat Oldu

Adapazarı'nda, göğüs kanseri teşhisi konulan hamile kadın, doktorların düşük uyarısına rağmen sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi ve hayata yeniden tutundu.

10.05.2015 11:04  Güncelleme: 12:49

Adapazarı'nda hamileliğinin 5. ayında göğüs kanseri teşhisi konulan ve doktorların düşük uyarısında bulunduğu Nurcan Yürek sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Zeynep bebek, genç anne için yaşam kaynağı oldu ve tedavisi sırasında tümörlü hücreler uyutuldu.

DOKTORLARIN 'DÜŞÜK UYARISI' GENÇ KADINI YIKTI

Adapazarı'nda yaşayan 34 yaşındaki 3 çocuk annesi Nurcan Yürek, 5 aylık hamile iken Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde kendisine göğüs kanseri teşhisi konuldu. Nurcan Yürek kanser olduğunu duyunca şok oldu. Karnındaki bebek için endişelenen anne, doktorlara 'Bebeğim ne olacak?' diye sorduğunda 'Biz almazsak, kemoterapi tedavisinde kendisi düşecek' cevabını aldı.

ZEYNEP BEBEK SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DÜNYAYA GELDİ

Çocuğunu aldırmak istemediğini ve mücadele edeceğini söyleyen annenin istediği mucize hamileliğinin 7. ayında gerçekleşti. Zeynep bebek, teşhisten 2 ay sonra 7 aylıkken anne karnından sezaryanla sağlıklı bir şekilde alındı. Minik Zeynep Esma, 1 kilo 600 gram olarak doğdu. 15 gün küvözde kalan bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu duyan anne büyük bir sevinç yaşadı.

"KEMOTERAPİDE DÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİLER, BEBEĞİM HAYATA TUTUNDU"

Anne Yürek, kanser teşhisi konulduğunda çocuğunun öleceğini söylediklerini ancak Esma bebeğin karnında hayata tutunduğunu kaydederek:

"Yaklaşık 1 buçuk senedir kanserle mücadele ediyorum. 3. çocuğuma 22 haftalık hamileyken tanı konuldu. 4. evre 'meme sea' olduğum anlaşıldı. Bunu sonucunda doktorlar hastaneye yatırmak üzere olduklarında bebeğimin alınacağını, yaşamayacağını söylediler. Sonra doktorum sağolsun bebeğin alınmacayağını, eğer düşerse zaten kemoterapilerle düşeceğini söyledi. Ama benim bebeğim tutundu beninle beraber hayata." dedi

"UMUT OLSUN BENİM GİBİ HASTALARA"

Nurcan Yürek, çocuğu için 3 ay boyunca feci ağrılar çektiği halde tek bir ilaç kullanmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"7 aylıkken bebeğimi aldılar. Tedavim şuanda devam ediyor. Ama bana hiç umut vermiyorlardı 4. evre olduğum için. Şuanda tümörler uyutuldu. Omuriliklerime sıçramıştı geçen ay Ankara'da ameliyat oldum. Şu anda iyiye gidiyorum. Ben sadece umut olsun diyorum benim gibi hastalara. Daha ilk evrelerde pes edenlere. Yani pes etmemelerini istiyorum sadece bu kadar.

"3 AY BOYUNCA İLAÇ KULLANMADIM"

Çocuğum bana umut oldu, ben çocuğuma umut oldum. Fedakarlıksa evet. Ben 3 ay boyunca ilaç bile kullanmadım. Ağrılarım oluyordu tabiki yataktan kımıldayamıyordum. Doğumdan sonra kemoterapi tedavilerim oldu bana iyi geldi. Şuanda bayağı iyiye gidiyoruz"

BEBEK İYİ, ANNE KANSERİ YENMEK ÜZERE

Şu anda 11 aylık olan Zeynep Esma bebeğin sağlık durumu iyiye giderken, doktorlar 1 buçuk yıldır kanserle mücadele eden anne Yürek'in kanseri yenmek üzere olduğunu söyledi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeynep Bebek Kanser Hastası Annesine Hayat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Burcu: İnşallah bir an önce atlatirsin. Allah seni cocuklarina bagislasin 1 0 Yanıtla

Advertisement