Samsun 6 Yaşındaki Dilara, 7 Tümörle Yaşam Savaşı Veriyor - Son Dakika
Güncel

Samsun 6 Yaşındaki Dilara, 7 Tümörle Yaşam Savaşı Veriyor

Samsun 6 Yaşındaki Dilara, 7 Tümörle Yaşam Savaşı Veriyor

Samsun'da yaşayan beyinciğinde 3, omuriliğinde 4 tümör bulunan 6 yaşındaki Dilara Gürdal, 3.5 yıldır kansere karşı savaş veriyor.

28.07.2016 11:54

Samsun'da yaşayan beyinciğinde 3, omuriliğinde 4 tümör bulunan 6 yaşındaki Dilara Gürdal, 3.5 yıldır kansere karşı savaş veriyor. 4 defa ameliyat geçiren küçük çocuk, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görüyor. Ağır tedavi nedeniyle işitme kaybı yaşayan küçük kız, yaşadıklarına rağmen hastalığa karşı verdiği savaştan vazgeçmiyor. Anne Fatma Gürdal, kızının çok güçlü bir şekilde hastalığıyla mücadele söyledi.

Samsun'un Canik İlçesi'nde yaşayan ikisi de 26 yaşındaki Fatma ve Kemal Gürdal çiftinin ilk çocukları olan 6 yaşındaki Dilara Gürdal'a, 3.5 yıl önce görme bozukluğu ve denge kaybı şikayetiyle gittiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyincik tümürü teşhisi konuldu. Küçük çocuk ailesi tarafından İstanbul'daki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada ameliyat edildi. Ardından radyoterapi, kemoterapi tedavisi görmeye başladı. 2 ameliyat daha geçiren küçük kızın beyinciğindeki tümör ilerleyen aşamada tekrarladı. Beyincikte 3 adet tümör olduğu belirlendi. Tedavisi devam ederken omuriliğinde de 5 tümör olduğu daha çıktı. Dilara Gürdal, 31 Aralık 2015'de ameliyat edilerek omuriliğindeki tümörlerden 1'i alındı. Şu an beyincik ve omuriliğinde toplam 7 tümör bulunan küçük kız, kemoterapi, radyoterapi görmeye devam ediyor. Ancak tümörler ve ağır tedavi nedeniyle küçük kızın sol kulağında yüzde 35, sağ kulağında ise yüzde 30 işitme kaybı meydana geldi.

2 çocuk annesi Fatma Gürdal, kızının çok güçlü bir şekilde hastalığıyla mücadele ettiğini belirterek "Beyincikteki tümörlerle uğraşırken omuriliğe de sıçradığını öğrendik. 6 yaşındaki kızım 7 tümörle mücadele ediyor. O çok güçlü bir çocuk. Çok dirençli olduğu için bizde ayakta durabiliyoruz. Yaşadıklarımız anlatılacak gibi değil bunu ancak yaşan bilir. Çok sıkıntılar çektik. Kuzenleri oynarken kızımda oynamak istiyor onlara bakıyor. 'Ben neden oynayamıyorum, okula gidemiyorum' diyor cevap veremiyorsunuz bunlar kolay şeyler değil" dedi.

İnşaat işçisi olan baba Kemal Gürdal ise, "Kızımın ilk ameliyatı yaklaşık 22 saat sürdü. Doktorlar masadan kalkamayabilir veya felç kalabilir dediler. Yavrum başardı ve o masadan kalktı. Ancak hastalık ilerledi. Şimdi tedavi görüyor ilaçlar çok ağır geldiği için sadece tümörlerin hızlı büyümesi engellenebiliyor. Ben asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Maddi açıdan sıkıntılar yaşıyoruz ama kızımın kanserle mücadelesi için her şeyi yapıyoru, yaşadıklarımız çok zor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 6 Yaşındaki Dilara, 7 Tümörle Yaşam Savaşı Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement