Samsun'da Çığ ve Don Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Çığ ve Don Uyarısı

Samsun\'da Çığ ve Don Uyarısı

Samsun'da etkili olan soğuk hava nedeniyle yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken kıyı kesiminde kar yerini yağmur ve sise bıraktı.

20.02.2015 14:16

Samsun'da etkili olan soğuk hava nedeniyle yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken kıyı kesiminde kar yerini yağmur ve sise bıraktı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından il genelinde yüksek ve eğimli bölgeler için çığ uyarısında bulunuldu. Öte yandan kentte 10 mahallenin yolu kar nedeniyle trafiğe kapandı.

Samsun'da 4 gündür etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde devam ederken kıyı bölgelerinde yerini yağmur ve sise bıraktı. AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada vatandaşlar don ve buzlanma olayına karşı uyarıldı. Zirai dona karşı çiftçilerin tedbir almaları önerildi. Öte yandan mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar yağışı nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilerek vatandaşlar uyarıda bulunuldu.

Kar kalınlığının kentin yüksek kesimlerinde 2 metreye yaklaştığı belirtildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Alaçam-Kızlan yolunun 15 kilometresi ile il genelinde 10 mahalle yolu trafiğe kapandı. Ayrıca kar yağışı elektrik hatlarını da etkiledi. 21 mahallede olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

Öte yandan kar yağışına bağlı olarak son 4 gün içinde AFAD'a 21'i mahsur kalma olayı olmak üzere toplam 31 ihbar geldi. Vakalarda etkilenen toplam 25 kişiye gerekli müdahale yapıldı. 13 acil hastaya da gerekli müdahalenin yapıldığı belirtildi. Ayrıca kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları da olumsuz etkilendi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Çığ ve Don Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement