Samsun'da THK'nın Topladığı Kurban Derisi Arttı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da THK'nın Topladığı Kurban Derisi Arttı

Samsun\'da THK\'nın Topladığı Kurban Derisi Arttı

Samsun'da THK Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, toplanan kurban derisi miktarında bu yıl geçen yıla oranla yüzde 20 civarında artış olduğunu söyledi.

07.10.2014 12:54  Güncelleme: 13:00

Samsun'da Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, toplanan kurban derisi miktarında bu yıl geçen yıla oranla yüzde 20 civarında artış olduğunu söyledi.

THK kurban derisi ve bağırsak toplama konusundaki tekel olan yetkisi elinden alınıp isteyen her kurumun deri ve bağırsak toplama hakkı kazanmasının ardından THK'nın Samsun'da topladığı deri miktarı azaldı. Bu yıl kentte toplanan deri miktarında geçen yıla oranla yüzde 20 civarında artış olduğunu ifade eden THK Samsun Şube Başkanı Abdülkerim Samangül, deri toplama işleminin büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bugün çok az da olsa deri bağışları yapılıyor. Şu ana kadar 4 ton büyükbaş, 350 adet de küçükbaş hayvan derisi topladık. Geçen yıla oranla yüzde 20 civarında artış var. Bu yıl halkımız daha duyarlı. Önceki yıllara oranla kıyaslayamayız ancak geçen yıla oranla artış olması bizi sevindirdi. Halkımızın ilgisine çok teşekkür ediyoruz. Resmi kurumların tamamından destek alamadık. Bazı kurumlar bize araç yardımında bulundu. Tabi toplama işi de bizim için maliyetli oldu. Ama yine de sonuç geçen yıla oranla sevindirici. Yasal düzenlemeden önce bağış miktarımız büyükbaş hayvan derisinde 7.5 ton, küçükbaşta ise 450 adet civarındaydı" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da THK'nın Topladığı Kurban Derisi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement