Samsun'daki Örtü Yangını - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki Örtü Yangını

Samsun\'daki Örtü Yangını

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, Ayvacık ilçesindeki örtü yangınında 13 hektar alanın yandığını bildirdi.

02.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, Ayvacık ilçesindeki örtü yangınında 13 hektar alanın yandığını bildirdi.

Samsun Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ayvacık Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan 289 nolu bölmede 23 Haziran'da orman yangını çıktığı hatırlatıldı.

Yangına, Orman İşletme Müdürlüğünün yaklaşık 30 dakika sonra müdahale ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yangın, örtü yangını şeklinde başlamış ve devam etmiştir. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yangın hızla genişleyerek yayılmıştır. Yangın alanında yol olmaması nedeniyle ilk başta sadece yangın işçileri ile insan gücü ile müdahale edilebilmiştir. Ayrıca yanan alanda yanıcı maddenin çok ve kuru olması nedeniyle yangın genişlemiş ve arazinin sarp olması nedeniyle de müdahale zor olmuştur. Mevcut ağaçlara zarar vermeyen örtü yangını 1 helikopter, 2 dozer, 1 ekskavatör, 3 arazöz, 2 su ikmal aracı, 5 mahalli yönetici, 18 teknik eleman, 44 işçi, 14 muhafaza memuru, 9 Jandarma ve 75 mükellef vatandaş ile hem karadan hem de havadan müdahale yapılarak büyümeden ve tepe yangınına dönüşmeden söndürülmüştür. Yanan alan son ölçümlere göre 13 hektar civarında olup yangın 28 Haziran'da tamamen söndürülmüştür." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki Örtü Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement