Samsung, Hile İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Ekonomi

Samsung, Hile İddialarını Yalanladı

Samsung, Hile İddialarını Yalanladı

Samsung, TV üretiminde çevre standartları konusunda denetleyicileri yanıltmak üzere hile yaptığı iddialarını yalanladı.

02.10.2015 17:12  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung, TV üretiminde çevre standartları konusunda denetleyicileri yanıltmak üzere hile yaptığı iddialarını yalanladı. The Guardian'da ortaya çıkan iddialara göre Güney Koreli firma, güç tüketimini laboratuvarda "Motion Lighting" adını verdiği bir işlevle gerçek hayatta olmayacak kadar düşürebiliyor, bu yüzden güç tüketimi konusunda tüketicileri yanıltıyordu. Bu iddialar Samsung tarafından yalanlandı.

Samsung'tan yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Hareket aydınlatması (motion lighting), sadece uyumluluk testleri sırasında devreye giren bir ayar değildir. Bu ayar, tüketici televizyonu aldığında otomatik olarak açılır ve standart görüntüleme modunda olduğu sürece açık kalır. Ayrıca bu ayar, televizyon teknolojisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak üzere geliştirdiğimiz özelliklerden biridir. Özetle, hareket aydınlatması, laboratuvarda çalıştığı gibi, kullanıcının evinde de aynı şekilde çalışmaktadır.

Samsung olarak sunduğumuz teknolojilerle gurur duyuyor, bu alanda daha fazla yenilik yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

Son Dakika Ekonomi Samsung, Hile İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement