Samsung Esnek Oled Ekranı Yeni Çözümle Üretebilir - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Esnek Oled Ekranı Yeni Çözümle Üretebilir

Samsung Esnek Oled Ekranı Yeni Çözümle Üretebilir

Esnek paneller için önemli gelişme. Samsung bu konuda neler yapabilir?

20.11.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Son birkaç yıldır Samsung da dahil, çok sayıda üretici OLED teknolojisi konusunda yatırım yaptı. Bunun karşılığını almaya çalıştı. Sadece bu da değil, Samsung ayrıca piyasaya esnek ekranlar çıkarmak için OLED teknolojisinin bazı özelliklerinden yararlandı. Hatırlarsanız Koreli şirketin ilk girişimi Galaxy Round olmuştu.


Samsung yakın zamanda 2015 yılında da piyasaya esnek ekranlı akıllı telefonlar çıkaracağını açıkladı. Kateeva'nın esnek OLED'lerin seri üretimi için çözümü Samsung'a oldukça yardımcı olabilir. Arada daha fazla detay var. Birlikte bunlara bakalım.


Seri üretim


Kısaca tazeleme yapmak istiyorum, birkaç ay önce Kateeva esnek OLED panellerin üretim maliyetini efektif hale getirmek için yeni bir teknoloji geliştirdiğini açıkladı. Gerekli yatırımcılardan destek istedi. Bu konuda istekli olanlardan biri ise tahmin edin kimdi? Tabii ki Samsung.


Kateeva, esnek OLED paneller üretmek üzere YIELDjet Flex isimli seri üretim çözümünün hazır olduğunu duyurdu. İlk sistem "Asya'da bir müşteri" için. Kateeva'nın belirttiğine göre yüksek hacimde esnek OLED paneller, efektif maliyetle üretebilir.


Kateeva, Asyalı isimsiz müşteri konusunda başka ayrıntı belirtmiyor. Ancak Samsung'un bu yeni teknolojiyi kullanması hiç hiç şaşırtıcı olmaz. Sonuç olarak duyurulan yeni çözüm ve Samsung'un esnek ekran planları birbirine müthiş uyuyor. Kateeva'nın başkanı ve CEO'su Dr. Conor Madigan, YIELDjet Flex teknolojisini "Esnek ürünler için ilk gerçek araç" olarak görüyor. CEO'ya göre esnek OLED paneller inanılmaz tüketici deneyimi sunacak.


Esnek ekranlar konusundaki düşünceleriniz nedir? Sizce akıllı telefon teknolojisinde daha başka neler olabilir? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung Esnek Oled Ekranı Yeni Çözümle Üretebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement