Samsung Galaxy S7'nin Kamera Teknolojisi: Brıtecell - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Galaxy S7'nin Kamera Teknolojisi: Brıtecell

Samsung Galaxy S7\'nin Kamera Teknolojisi: Brıtecell

Yeni kamera teknolojisi nedir?

19.11.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Son yıllarda Samsung'tan gelen üst düzey telefonlarda ISOCELL kamera kullanıldı. ISOCELL, her bir pikseli diğerinden izole edecek fiziksel bir bariyer oluşturarak, pikseller arasındaki görüntü parazitini azaltıyor. Kısaca bu teknolojinin arkasındaki anafikir böyle.


ISOCELL'in avantajlarına ve amiral gemilerinde kullanımına rağmen Samsung, BRITECELL ismindeki yeni sensörü ile kamera teknolojisini bir adım ileri taşıyacak. BRITECELL bu hafta düzenlenen yatırımcı toplantısında resmen açıklandı. Görünüşe göre bu yeni teknoloji daha iyi düşük ışık performansı, dinamik aralık, daha yüksek çözünürlük sunuyor. Neler olduğuna biraz daha yakından bakalım.



Detaylar ve farklılık


Her kamera üreticisi yeni sensörlerinde performansı biraz daha arttırmak için geliştirmeler yapar. Açıklamalarda düşük ışık çekimlerinin, dinamik aralığın daha iyi olduğu yönündedir. Şimdi aklınıza "Bu klasik açıklamalar hep yapılıyor" düşüncesi gelebilir. Ancak BRITECELL biraz daha farklı. Samsung, BRITECELL'de yeşil piksel oluşturmak için kullanılan geleneksel Bayer filtresinden vazgeçmiş. Beyaz piksel kullanılmış.



Filtrenin kaldırılması sensörün daha fazla ışık almasını sağlıyor. Piksel boyutu 1.0 um olmasına rağmen bu durum düşük ışık koşullarında yakalanan görüntülerde müthiş olumlu bir etki sunacak görünüyor. BRITECELL kamera 20 MP olacak. Yeni kamera teknolojisi Akıllı WDR, HDR, otofokusda arttırılan hız ve doğruluk gibi birçok yeteneğe sahip. BRITECELL'in özellikleri Galaxy S7'nin spekülasyonlarda geçen kamera özellikleriyle uyumlu. ISOCELL, Galaxy S5'le birlikte kullanılmaya başlanmıştı, BRITECELL'in de ilk olarak S7'de kullanılması sürpriz olmaz. Zaten beklentiler de bu yeni teknolojinin Galaxy S7 ve S7 Edge'te kullanılacağı yönünde. Siz ne dersiniz?





Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung Galaxy S7'nin Kamera Teknolojisi: Brıtecell - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement