Samsung, Nvıdıa Grafik Kartlarına Savaş Açtı - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Nvıdıa Grafik Kartlarına Savaş Açtı

Samsung, Nvıdıa Grafik Kartlarına Savaş Açtı

Grafik firmasının çiplerinde kendi patentli teknolojilerini kullandığını söyleyen Samsung, NVIDIA çiplerinin ABD'de yasaklanmasını talep etti.

23.11.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grafik firmasının çiplerinde kendi patentli teknolojilerini kullandığını söyleyen Samsung, NVIDIA çiplerinin ABD'de yasaklanmasını talep etti.

Teknoloji dünyasındaki patent davalarına bakıyoruz da, bazen Samsung'un telif hakları yüzünden takıştığı firma kalmadığını düşünmeye başlıyoruz. Tabii ki bu firmaların ileri teknoloji ürünlerinden kazandıkları paraların miktarı gözönüne alınınca, haklarını korumaya çalışmaları çok normal. Neyse ki Samsung bu yaz Apple ile ABD dışı davalarında arasını biraz düzeltti ama NVIDIA ile arası hala kötü gidiyor.

Son gelişmelere göre Samsung firması ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (USITC) yaptığı başvuru ile, NVIDIA grafik kartlarındaki çiplerin yasaklanması için talepte bulunmuş. Bu başvuru ABD'ye ithal edilen GeForce ve Tegra çip içerikli grafik kartlarını kapsıyor. Samsung bu grafik çiplerinin bazılarında, kendi patentlerine bağlı teknolojilerin izinsiz kullanıldığını iddia ediyor.

Ayrıca bu talep ABD'deki NVIDIA çip kullanan grafik kartı üreticilerini de zor duruma sokabilir. Henüz hangi çiplerin veya grafik kartı parçalarının başvuruya dahil olduğu açıklanmış değil. NVIDIA, Bloomberg'e yaptığı açıklamada henüz başvuruyu ayrıntılı şekilde incelemediğini ama kendilerinin de bir karşı başvuru yapacaklarını söylemiş. Ama USITC'ye yapılan başvuruların, normal yollarla açılan davalardan hızlı devreye sokulduğu biliniyor. Yani işler NVIDIA'nın istediği gibi gelişmezse, firma ABD'de kısa süreli bir grafik kartı krizi yaşayabilir.

Biz bu arada NVIDIA'nın son zamanlardaki başarılı grafik kartlarından GeForce GTX 780TI ve GeForce GTX 980 karşılaştırmasına bir bakalım.

The post Samsung, NVIDIA Grafik Kartlarına Savaş Açtı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Samsung, Nvıdıa Grafik Kartlarına Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement