Sandıklı Bu Ağaçta Kayısı Yerine Kuş Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Sandıklı Bu Ağaçta Kayısı Yerine Kuş Yetişiyor

Sandıklı Bu Ağaçta Kayısı Yerine Kuş Yetişiyor

Bu ağaçta kayısı yerine kuş yetişiyor AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde boş arazideki kayısı ağacı, serçelerin yuvası haline geldi.

08.07.2015 11:14

Bu ağaçta kayısı yerine kuş yetişiyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde boş arazideki kayısı ağacı, serçelerin yuvası haline geldi. Yüzlerce kuş meyve vermeyen ağacın dallarına yuva yaparken, bölge halkı 'saklı kuş cenneti' olarak nitelendirdikleri ağacı korumaya aldı.

Sandıklı'ya bağlı Alagöz Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yayılgan mevkiinde bir kayısı ağacına serçeler yuva yaptı. Yaklaşık 10 yıldır bu halde olan ve yüzlerce kuş yuvasının sardığı yaklaşık 10 metrelik ağaç, bu sürede hiç meyve vermedi. Daha önce üst kısımlarına yırtıcı kuşların da yuva yaptığı ağaç, bu kuşların ayrılmasıyla serçeler ve yavrularına kaldı. 'Saklı kuş cenneti' olarak nitelendirilen ağaç köylüler tarafından korumaya alındı.

KUŞLAR BİNLERCE YUVA YAPMIŞ

Çocukluk dönemlerinde ağacın gölgesinde oturduklarını ve meyvelerini yediklerini söyleyen Alagöz Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya, "Burada saklı bir kuş cenneti keşfettik. 100 yıllık olduğunu sandığımız kayısı ağacına kuşlar binlerce yuva yapmış. Bu kuşların büyük bölümü serçe. Daha önce en yüksek kısımlarına şahinler de yuva yapmıştı. Tabi şahinlerin yavruları büyüyüp uçtu. Serçelerin de birçok yavrusu var. Biz zaman zaman buraya gelerek, düşen serçe yavrularını yuvalarına bırakıyoruz. Onlara yem bırakıyoruz. Bu bölge kuş sesleri ile ayrı bir güzel. Kuş sesleri insanı dinlendiriyor, huzur veriyor. Gelip görmek isteyen doğa severleri, kuş sesleri ile huzur bulmak isteyenleri bekleriz" dedi.

Dedesi ve babasının bu ağacın çok yaşlı olduğunu söylediğini anlatan Muhtar Çetinkaya, "Artık meyve vermiyor. Ama etrafına başta serçe olmak üzere binlerce kuş yuva yapmış. Bu ağacın ne zaman dikildiğini de bilen yok henüz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sandıklı Bu Ağaçta Kayısı Yerine Kuş Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement