Şanlıurfa'da 8 Ayda 2 Bin 816 Nikah Kıyıldı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 8 Ayda 2 Bin 816 Nikah Kıyıldı

Şanlıurfa\'da 8 Ayda 2 Bin 816 Nikah Kıyıldı

Şanlıurfa'da, yaz mevsimiyle birlikte nikah sayısında artış yaşanıyor.

13.09.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, yaz mevsimiyle birlikte nikah sayısında artış yaşanıyor. Yoğunluğu yaz mevsiminde olmak üzere kentte bu yılın geride kalan 8 ayında 2 bin 816 kişinin nikah masasına oturduğu bildirildi.

Nüfusu 1 milyon 850 bine ulaşan Şanlıurfa'da, Ocak ayından bu yana nikah masasına oturan çift sayısı 2 bin 816'ya ulaştı. En çok nikahın ise Haziran ve Ağustos ayında kıyıldığı bildirildi.

NİKAH KIYAN ÇİFTLERE KURAN HEDİYESİ

Yerel seçimlerde büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla 3 yeni merkez ilçenin kurulduğu kentte, nikah kıyan belediye başkanları genç çiftlere Kuran hediye ediyor. Merkez ilçelerden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, birçok çiftin nikahını bizzat kıyıp, çiftlere tavsiyelerde bulunuyor. Haliliye Belediyesi olarak geçen cuma günü binici nikahı kıyan Başkan Demirkol, birlikte yaşama ilk adımı adan Ayşe Polat ve Salih Dişikırık çiftine Kuran hediye etti.

Kent nufusunun genç olduğunu ve bunun da nikah sayısının yüksekliğinin temel etkenini oluşturduğunu anlatan Başkan Demirkol, "Haliye ilçemizde evlenme oranı diğer ilçelere oranla daha fazladır. Ocak-Mart ayları arasında 448 kişi nikah kıyarken, yerel seçimlerin ardından ilçemizde bin, Eyyübiye ilçesinde 758, Karaköprü ilçesinde ise 610 çiftin nikahı kıyıldı" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 8 Ayda 2 Bin 816 Nikah Kıyıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement